Setari Cookie-uri

3 tipuri de frică și darurile lor pentru tine

Frica este o oportunitate pentru tine de a fi și de a exprima mai mult din cine ești tu cu adevarat.

frica foto: By Catalin Petolea, Shutterstock

Orice element al vieții noastre ascunde un dar, inclusiv frica. Este acolo, trebuie doar să îl găsim și să îl valorificăm. Iată ce îți poate aduce frica.

Tipuri de frica si cum te ajuta ele sa te exprimi cu adevarat

1. Teama de schimbare

Ți-e frică de schimbare, pentru că familiaritatea îți crește confortul. Ca un copil care nu vrea să-și piardă din ochi mama în prima zi de școală, nu vrei să iesi din zona ta de confort, pentru că acolo te simți protejată și sigură. Dar, pe măsură ce ne maturizăm și începem să cunoaștem lumea, ne dăm seama cât de limitată a fost percepția noastră.

Frica de schimbare stopează creșterea, evoluția și testarea limitelor. Te ține blocata intr-un loc nefericit, fie că este vorba de o relație toxică sau o carieră neîmplinită. Pe de altă parte, evidențiază limitele zonei tale de confort, astfel încât să știi unde începe dezvoltarea și evoluția.

Citește și:

2. Teama de a fi singur

Cel mai adesea, teama de a fi singur este determinată de propriile sentimente de nesiguranță. Nu te simți în siguranță cu tine, pentru că simți că nu ești suficient de bun pe cont propriu. Ai fost obișnuită să te bazezi pe alți oameni pentru siguranța și fericirea ta. In mod ironic, dacă nu petreci timp singură, nu poți depăși această iluzie a dependenței. Dacă a fi singură este una dintre temerile tale, aceasta înseamnă doar că trebuie să lucrezi mai mult la încrederea în sine și valoarea de sine. Este o oportunitate de a deveni auto-suficientă și independentă.

3. Frica de a-ți susține adevărul

Nevoia de a obține validarea celorlalți te poatte face să îți fie frică să îți exprimi propriul adevăr. Chiar dacă știi că ideea ta este mult, mult mai bună decât a celorlalți, refuzi să o exprimi de teamă că ceilalți nu vor fi de acord.

Citește și:

tipuri de frica foto: By Kochneva Tetyana, Shutterstock

Această frică a apărut probabil în copilărie atunci când ai suferit o agresiune sau când ai fost ridiculizată de către familie pentru că ai spus adevărul. Modul de a iesi din coconul pe care ți l-ai construit tine este sa te deschizi și să își exprimi sinele tău autentic.

Această frică este o oportunitate pentru tine de a fi și de a exprima mai mult din cine ești tu cu adevarat. Evidențiază unde nu ești aliniată în realitatea ta.

Foto prima pagina: By Kalamurzing, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.