Setari Cookie-uri

3 pași către o stare de confort

Oamenii pun preț pe multe lucruri, idei și valori. Pun preț pe statusul social și posesiile mateariale. Pe părerea celorlalți despre ei. Pe siguranță și stabilitate.

Undeva mai jos pe aceasta listă se găsesește și a ne simți confortabil. Poate părea banal sau lipsit de prea mare importanță însă a ne simți confortabil este o dovadă că suntem în armonie cu noi și cu ceea ce este în jurul nostru.

Pasi catre o stare de confort

Pentru a ne simți confortabil este nevoie să ne cunoaștem pe noi înșine

Doar astfel ne vom da seama ce anume ne face să ne simțim astfel și cel nu. Putem începe cu corpul nostru, cu pozițiile în care se simte relaxat, cu activitățile care îl alimentează cu energie, cu alimentele care îl hrănesc în loc să îl facă se simtă balonat, umflat sau toropit. Se întâmplă ca anumite posturi sau obiceiuri sau chiar durerea să fie atât de împământenite, atât de ancorate în mintea noastră subconștientă încât să le acceptăm ca atare deși sunt inconfortabile. Abia când revenim în prezent și le conștientizăm, putem întreprinde o acțiune pentru a ameliora senzația de disconfort. Renunțăm la starea de „merge și așa„ pentru a ne recăpăta puterea exterioară și interioră.

Citește și:

Confortul nu se rezumă doar la exterior, la corpul nostru, dar și la interior. Ce gând hrănesc care îmi produce disconfort? Ce credințe care nu îmi mai folosesc mă fac să mă închid și să îmi pun o mască în loc să îmi dau voie să fie eu însămi? Ce povești îmi spun care îmi provoacă disconfor mental. La polul opus, este nevoie să renunți la confortul unor obiceiuri sau stări de a fi pentru a evolua și a-ți împlini visele. Orice călătorie începe cu un pas.

Corpul nostru

sursa foto: shutterstock/by oksana yurlova

Confortul este important și în relația cu ceilalți. La modul ideal, atunci când suntem centrate, avem încredere în noi înșine și trăim în iubire, suntem ca un soare care luminează și încălzește ce este în jur. Până când ajungem acolo însă, interacțiunea cu ceilalți oameni ne poate influența starea de spirit. Cum te face să te simți persoana de lângă tine? Confortabil, în largul tău sau, din contră, ca și cum ai pune capul să dormi pe un bolovan? In această situație, întreabă-te ce anume poți face pentru a-ți regăsi confortul. Ai ceva de învățat sau de schimbat la tine sau pur și simplu nu are ce să caute lângă tine.

Citește și:

Fie că e vorba de corpul tău, de mintea ta sau de relațiile cu cei din jur o stare de confort te va ajuta să îț exprimi potențialul și te va elibera de o povară imaginară.

sursa foto front page: shutterstock/mavo

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.