Setari Cookie-uri

Cum să îți construiești lumea pe care ți-o dorești folosind cuvintele

Uneori, atunci când merg pe jos sau cu metroul, renunț la a mai asculta muzică sau audio book-uri pentru a fi mai atentă la ceea ce se întâmplă în jurul meu. Fără să vreau, mi se întâmplă să aud schimburi de cuvinte între trecători, frânturi de conversații purtate la telefon. Dacă asta se aude la exterior, nu vreau să mă gândesc la ce este în mintea acelor oameni.

De cele mai multe ori, aud oameni care se plâng. De vecini, de rude, de vreme, de profesori, de partener. Aud voci care critică ceva sau pe cineva. Dincolo de cuvinte, mă frapează totul. Aspru sau plângăreț sau batjocoritor sau arogant. Și nu pot să nu mă gândesc cum toți acești oameni nu fac altceva decât să irosească una dintre cele mai puternice unelte de creație care le-a fost dată.

Cuvintele, la fel ca și gândurile au putere creatoare, chiar și atunci când nu conștientizăm acest lucru. Cred că ai auzit deja sintagma ”la început a fost cuvântul.” Nu întâmplător folosim cuvinte pentru a ne ruga sau pentru a formula dorințe. Nu întâmplător vrăjitoarele folosesc și cuvinte pentru a lega sau dezlega blesteme.

Citește și:

Cum sa iti construiesti lumea pe care ti-o doresti

Cuvintele, însoțite de emoție și de tonul vocii, comunică direct cu mintea subconștientă, transmițându-i mesaje.

Suntem atât de obișnuite să folosim anumite cuvinte încât nici nu mai suntem atente la semnificația lor sau un potențial mesaj. Mintea este însă activă tot timpul, inclusiv în timpul somnului, și înregistrează tot. Un astfel de cuvânt este încerc, pe care îl folosim foarte des. Nu am sesizat înțelesul ascuns al acestuia până când o prietenă nu mi-a atras atenția asupra faptului că încerc înseamnă, de fapt în + cerc. Cu cât îl folosești mai mult, cu atât te auto-programezi să te învârți în cerc. Nu sunt convinsă că asta este ce îți dorești.

Citește și:

Ce e de făcut? Fii atentă la cuvintele pe care le folosești. Vezi pe care le repeți în mod constant. Fii atentă la corpul tău atunci când rostești acele cuvinte. Cum se simte? Este relaxat sau tensionat? Vorbește întotdeauna cu bunătate și blândețe chiar și atunci când atitudinea ta este fermă. Spune adevărul. Alege cuvinte care înalță, inspiră, înveselesc, încurajează, motivează. Ferește-te să bârfești sau să îi vorbești de rău pe alții. Cu timpul, acest nou mod de folosi în mod conștient cuvintele va deveni o a doua natură a ta iar rezultatele nu se vor lăsa așeptate.

sursa foto front page> shutterstock/by inara prusakova

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.