Setari Cookie-uri

6 legăminte pentru a te bucura de viață

Viața în sine este un dar pe care îl luăm de-a gata pierduți în trecut și având așteptări de la viitor. Iată 6 legăminte pe care le poți face chiar azi pentru a te bucura de viață.

legaminte pentru a te bucura de viata

1. Să îți fie vorba impecabilă

Cuvântul are putere creatoare. Fii atentă nu doar la cuvintele pe cae le folosești dar și la energia și intenția din spatele lor. Spre exemplu, cuvântul încerc este compus din în și cerc. Ce mesaj îi transmiți subconșientului atunci când îl folosești? Nu cumva că te învârți în cerc? Spune întotdeauna doar ceea ce gândești, nu îî vorbi de rău pe alții sau pe tine, nu îți consuma timpul și energia bârfind.

2. Nu lua nimic personal

Nimic din ceea ce fac ceilalți nu este din cauza ta. Știu că pare greu de crezut însă acesta este adevărul. Majoritatea oamenilor sunt conduși în acțiunile lor de propriile tipare mentale și emoționale, de răni și frici. De aceea, ceea ce fac și spun este o proiecție a propriei lor realități. De asemenea, unii dintre ei își asuma fără să conștientizeze rolul de profesori care te ajută să evoluezi spiritual. Atunci când înțelegi acest mecanism, încetezi să mai fii o victimă și o jucărie în mâinile celorlalți.

Citește și:

3. Nu face scenarii

Scenariile pe care le faci se bazează pe experiențele tale trecute și pe modul tău de a vedea lumea. Iar asta este o cale sigură spre repeta trecutul și spre nefericire. De aceea, găsește-ți curajul de a pune întrebări și să exprimi ceea ce vrei. Le va permite și lor să se deschidă. Fii clară în mesajele tale pentru a evita neînțelegerile, tristețea și dramele.

4. Întodeauna fă ce poți mai bun

Chiar dacaă acest bun poate varia de la o situație la alta, de la un moment la altul, asigură-te că dai și faci tot ce poți mai bine și astfel vei evita să te simți aiurea, să te judeci și să ai regrete.

legaminte pentru a te bucura de viata

sursa foto: shutterstock/by fotoduets

5. Ascultă cu atenție însă nu crede totul

A asculta este o artă. De multe ori, vorbim pentru a ne auzi pe noi înșine. Il auzim pe interlocutor însă peste vocea lui se suprapune vocea minții noastre. Așadar, atunci când stai de vorbă ascultă-l cu adevărat pe celalălat. Folosește-ți însă discernământul pentru a descifra inteția din spatele cuvintelor 6. Fii recunoascătoare Cultivă sentimentul de recunoșință pentru ce ai acum în loc să te plângi despre ce nu ai. Apreciază atât lucrurile palpabile cât și pe cele pe care doar le simți. Iubește-ți prietenii și familia, pe cei care te onorează și te respectă.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by oleksandrserbinov

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.