Setari Cookie-uri

Treci prin aceste patru stări? E semn că emoțiile negative sunt pe cale să te copleșească

Majoritatea oamenilor își trăiesc viețile într-un ciclu negativ în care fug de umbra lor și se lasă conduți de frică. Conștientizara și înfruntarea fricilor reprezintă primii pași către o viață fericită. Altfel, emoțiile negative îți colorează viața și te împiedică să te bucuri.

Iată cele patru semne care îți indică faptul că ești pe cale să te lași copleșită de emoții negative.

1. Simți frica

Frica este una dintre numeroasele emoții pe care le simțim dar și dintre cele mai puternice. Simpla ei prezență schimbă felul în care percepem realitatea în mod diferit și să fugim de situația, locul sau persoana care o provoacă. Insă, de multe ori, frica este provocată de propriile noastre gânduri, scenarii și programe din trecut și nu de ceva real. Acestea ne fac să acționăm într-un anumit fel sau să ne mascăm frica prin furie.

2. Lași frica să te conducă în timp ce încerci să fugi de ea

Un bun exemplu este atunci când ai o stare anxioasă dis de dimineață și începi să îți imaginezi ce anume va merge prost pe parcursul zilei. Iți poți imagina că traficul până la birou va fi infernal și că nu vei putea ajunge la timp pentru ședință. Iar de aici lucrurile pt denatura până a-ți imagina că îți vei pierde serviciul și casa.

Citește și:

Atunci când oamenii se lasă conduși de frică încep să caute căi de evadare și distragere a atenției în social media, distracție și chiar alcool.

3. Dorința apare ca un salvator

De cele mai mult ori, după ce distracția se încheie iar persoana se regăsește singură cu ea însăși, gândurile înfricoșătoare revin.

Dar apare însă și dorința pentru ceva mai bun, hrănită de viețile extraordinare și pline de pozitivitate etalate în social media sau în filme. Acel mod de viață-faima, statutul social, banii- devin un deziderat.

Așa că începe să fugă în această direcție. Iar asta poate însemna chiar să accepte un job pe care îl urăște.

4. Te simți vinovată, rușinată sau cuprinsă de un sentiment de igoliciune interioară.

Atunci când toate acțiunile cuiva se bazează pe incapacitatea de a face față fricii, apare un sentiment de goliciune interioară. Iar asta este pentru că încearcă să scape de o parte din propria persoană. Iar asta este cea mai sigură cale penrtru a nu experimenta iubirea de sine și de a-ți împlini scopul viață - singurul care te poate ajuta să umpli golul interior.

Citește și:

Featured foto by Realstock via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.