Setari Cookie-uri

Trei pași pentru a-ți folosi furia în favoarea ta

După ce ai eliberat energia puternică a furiei tale ai libertatea de a-ți folosi mintea și a alege cel mai potrivit mod de a face față situației cu care te confrunți.

Atunci când cineva îți apasă butoanele, prima senzație este să simți furie. și să acționezi orbește. Nu este însă neapărat să se întâmple așa. Poți evita această situație și, în loc să lași furia să te domine, să o folosești în folosul tău. Iaă cum.

1. Reprogramează-te să acționezi în loc să reacționezi

Accesele de furie reprezintă o problemă pentru că te fac să acționezi într-un fel pe care ulterior ajungi să îl regreți. De cele mai multe ori, este vorba de un comportament agresiv și de cuvinte tăioase.

Energia mâniei este foarte puternică și, odată pusă în mișcare, greu de oprit. De aceea, este mai bine să o detectezi în fașă. Conștentizează cum se simte corpul tău atunci când începi să te simți cuprinsă de furie și devin-o conștientă de mediul înconjurător.

Citește și:

2. Îmbrățișează-ți furia, ascult-o, simte-o și elibereaz-o.

Creând acest spațiu de conștientizare între momentul în care începi să simți mânia și momentul în care reacționezi, îți dai ocazia să o procesezi și să o utilizezi în beneficiul tău. Furia îți spune, de obicei, că există o durere ascunsă undeva în tine, că cineva îți încalcă granițele.

Ascultă-ți mânia. Îmbrățișează-o ca pe o prietenă. Întrebă-te ce anume te face să fii supărată, ce rană dinăuntrul tău se activează.

Vorbește cu mânia ta. În timp ce faci asta, fii atentă la cum te simți. Las-o să curgă prin tine o vreme. Apoi mulțumește-i și elibereaz-o prin respirație.

3. Alege cel mai potrivit răspuns

După ce ai eliberat energia puternică a furiei tale ai libertatea de a-ți folosi mintea și a alege cel mai potrivit mod de a face față situației cu care te confrunți. Alegesă răspunzi într-un mod care este benefic pentru toată lumea implicată. Dacă nu simți să răspunzi, nu o face.

Citește și:

Cu toate acestea, fii sinceră în privința emoțiile tale. Spune cum te-ai simțit și ce anume te-a supărat. Vorbește cu cealaltă persoană și spune-i dacă depășește anumite limite. Furia este un mesaj, dar apare cu un scop astfel încât tu să poți lua măsuri.

Este important să descifrezi ce anume îți spune acest mesaj și să rezolvi miezul durerii, să vindeci rana. Așadar nu utiliza această tehnică pentru a elibera energia și a-ți ascunde emotiile. În schimb, folosește-o pentru a-ți asculta emoțiile și pentru a acționa conform mesajului pe care ți-l trasnmit.

Featured foto by Lacie Slezak on Unsplash

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.