Setari Cookie-uri

Ce faci atunci când ai nevoie de o schimbare

Schimbarile de care ai putea avea nevoie chiar și fără să-ți dai seama și cum să te ocupi de ele.

Atunci când simți că trebuie să schimbi ceva în viața ta, cel mai adesea instinctul tău nu dă greș. Fie că e vorba despre o schimbare de look, de amenajare interioară sau de job, dacă ai posibilitatea, treci la fapte! Iată care sunt cele de care ai putea avea nevoie chiar și fără să-ți dai seama și cum să te ocupi de ele:

Schimbările pentru casă

Există momente în care simți că nu mai există un echilibru între decorațiuni, mobilier și alte accesorii din casă și poate ai prietene care îți mărturisesc faptul că mută mobila o dată la câteva luni pentru a oferi un aspect diferit sufrageriei sau dormitorului. Cel mai probabil, rutina care se instalează la un moment dat te va pune la încercare și îți va cere să faci o schimbare. Dacă nu te mai simți confortabil acasă, în special odată cu venirea sezonului rece, trebuie să te ocupi de acele modificări care îți oferă liniște și te inspiră să te relaxezi. Instalarea unui semineu electric în sufragerie va transforma complet ambientul camerei. Este important ca iarna să te simți cât mai protejată și înconjurată de căldură. Păturile groase și un fotoliu pentru sesiunile de citit sunt alte accesorii pe care le poți adăuga în mood boardul de iarnă al amenajării. Dacă vrei să faci schimbări mici, poți să te inspiri din practicile feng shui și să renunți la piesele de mobilier care te încurcă sau să alegi culori în funcție de regulile prosperității financiare și sufletești. Chiar și achiziționarea unor noi lenjerii pentru pat și renunțarea la cele vechi îți poate oferi o stare fresh.

Citește și:

Schimbările în carieră

Dorința de a schimba jobul sau domeniul apare, de obicei, atunci când nu ești mulțumită de ritmul în care te dezvolți sau când experimentezi senzația de burnout. Această stare este caracterizată de epuizarea fizică sau emoțională, care duce la senzații de neputință și incapacitate de a continua normal activitățile de la job. Diferența dintre stres și burnout este evidentă prin diferențele de comportament. Dacă stresul te face să fii hiperactivă, să devii prea implicată și te lasă fără energie, burnoutul te face să-ți pierzi speranța, ideile și interesul în orice aspect al muncii tale, dar și al vieții. Efectele acestei stări de spirit ajung să-ți afecteze viața personală și pot duce ușor la afecțiuni precum depresia. Condițiile stresante de la muncă și sentimentul că nu ești apreciată pot duce ușor la burnout, dar și problemele personale îl influențează. Dacă observi că începi să te simți cu adevărat nemulțumită de job și de viața personală, ia în considerare schimbarea locului de muncă sau o pauză prelungită în care să-ți cântărești opțiunile.

Citește și:

Schimbare de look

O tunsoare nouă, un machiaj mai natural și iluminator sau schimbarea pieselor vestimentare pot fi suficiente în momentele în care încerci să treci peste experiențe neplăcute sau doar atunci când simți că ai nevoie de ceva nou. Un look radical diferit față de ce alegeai înainte este perfect dacă te simți pregătită pentru o schimbare majoră. O tunsoare scurtă nu a făcut niciodată rău, chiar dacă prietenii tăi nu te-au văzut niciodată cu părul deasupra umerilor. Momentele în care îți asumi asemenea decizii sunt cele care îți dovedesc din nou că ai putere asupra propriului corp și că mișcările proaste sunt doar cele neîncercate. Dacă ești sigură că îți dorești ceva, fă-o! O schimbare de garderobă din când în când poate aduce beneficii, mai ales la început de sezon nou, când simți că nu mai știi cu ce să te îmbraci. Nu uita să acorzi atenție consumului etic și să reciclezi hainele la care vrei să renunți. Fă-i cadou unei prietene puloverul pe care l-a adorat mereu și interesează-te de programele de ajutorare a persoanelor nevoiașe prin donații. De asemenea, există magazine care acceptă haine în orice stare pentru a fi reciclate. Nu întrece măsura la shopping și cumpără doar piese esențiale.

Citește și:

Schimbările făcute la momentele potrivite îți vor schimba perspectiva asupra vieții și te vor ajuta să mergi mai departe mai încrezătoare și mai optimistă. Fă și tu ceva diferit pentru tine azi!

Sursa foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.