Trei lucruri pe care să le faci în decembrie

Trei lucruri pe care să le faci în decembrie

Decembrie are un farmec aparte pe care doar oameni cu suflet de Grinch nu îl pot percepe. Iată trei lucruri care te vor ajuta să transformi această lună în cea mai bună din întregul an. 

1. Să ierți.

Neiertarea este ca un bagaj nedorit pe care îl cari după tine fără ca măcar să îți dai seama. Te împiedică la mers, îți cocoșează spatele, îți întunecă privirea și îți reduce în mod semnificativ capacitatea de a te bucura de momentul prezent.

Decembrie este o lună în care poate fi mai ușor să iertăm deoarece întregul climat este unul de bucurie și de toleranță. Este o perioadă a bilanțului și a planurilor pentru următorul an, o perioadă în care facem curat și ne pregătim sufletește pentru ceea ce urmează.

Atunci când ierți nu înseamnă că tolerezi o nedreptate. Inseamnă că te eliberezi pe tine și îți dai voie să te bucuri de viață. Nu uita că este la fel de important să te ierți pe tine la fel cum este să îi ierți pe alții.

2. Să te bucuri.

Bucuria este o alegere de fiecare clipă. Se spune că trăim ma mult în cap iar asta ne împiedică să ne bucurăm. Bucuria este o stare a inimii și nicidecum a minții și ea apara atunci când ne acordăm pe frecvența ei.

In decembrie, găsește-ți bucuria în sufletul tău și în ceea ce te înconjoară, începând cu lucrurile aparent mici. De la aroma unei cești de cafea la atingerea pufoasă a mănușilor pe care le porți, de la petrecerea de Crăciun la mirosul bradului din casă, orice îți poate aduce bucurie dacă îți dorești.

Cu cât cultivi mai multă bucurie în sufletul tău, cu atât mai multă bucuriee vei atrage în viața ta. Asta nu înseamnă neapărat că nu vei avea parte și de provocări însă starea ta de spirit pozitivă te va ajuta să de depășești mai ușor și să găsești soluțiile potrivite cu ușurință.

3. Să zâmbești.

Mai ales că nu se știe cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău. Un zâmbet de dimineață va da tonul întregii zile și va declanșa hormonii fericirii în corpul tău. Zâmbetul tău îi va face și pe ceilalți să zâmbească și va atrage bunăvoința lor.

La urma urmei, de ce să nu zâmbești? Ai mai trecut cu bine peste încă un an care te-a făcut să fii mai bună, mai puternică și mai încrezătoare în tine.

Featured foto by Marina Zezelina via Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri