Setari Cookie-uri

Emoțiile sunt cea mai puternică formă de rugăciune

Se spune că meditația este forma în care Universul ne vorbește iar noi primim răspunsuri iar rugăciunea este felul în care noi îi vorbim Universului.

Intr-un interviu acordat postului de televiziune online Gaia.com, omul de știință și scriitorul Gregg Braden a povestit cum emoțiile noastre sunt, de fapt, cea mai puternică formă de rugăciune.

Rugăciunea nu este așadar ceva ce se poate face neapărat doar într-o biserică, în fața unei icoane sau sub îndrumarea unui preot sau într-un alt loc considerat sacru. Rugăciunea se întâmplă în camera secretă a inimii tale oriunde și orice moment. Privind un apus de soare, în patul de acasă înainte de culcare, în metrou, la oră de vârf.

Și asta pentru că singurul limbaj care ajunge adevărat la Univers este cel al emoțiilor. Iubirea, acceptarea, compasiunea, recunoștiința, bucuria sunt forme de rugăciune. Atunci când cineva drag trece printr-un moment de cumpănă iar tu îi trimiți iubirea ta și îl vizualizezi trecând cu bine peste hop, te rogi. Atunci când îți imagienzi cu recunoștiință cum va arăta casa ta de vis, te rogi. Atunci când accepți în pace ceea ce ai acum în viața ta, te rogi. Atunci când te bucuri pentru reușita unui prieten drag, te rogi pentru el dar și pentru tine pentru că vei atrage ceva similar în viața ta. Atunci când simți compasiune pentru pământul ars de foc al Australiei, te rogi pentru ploaie.

Citește și:

Emoțiile, fie positive sau negative, au o putere uriașă care crește cu cât le hrănim mai mult. Cu cât cultivăm în viețile noastre o stare de recunoștință, bucurie și acceptare, cu atât atragem mai multe întâmplări și oameni care ne ajută să menținem această stare. Aceste emoții ajută și corpul nostrum să funcționeze mai bine, să se mențină tânăr și sănătos. Ele stimuleaƶă și starea de coeziune dintre inimă și minte. Iar această stare este esențială pentru a materializa ceea ce ne dorim.

Nu în ultimul rând, compasiunea, acceptarea, bucuria, recunoștiința, iubirea ne ajută să menținem o vibrație și ne țin departe de distragerile minții. Și asta pentru că mintea este doar un instrument caree nu poate experimenta astfel de trăiri. Ele ne aduc de fapt, în singurul loc potrivit pentru rugăciune, inima noastră.

Citește și:

Featured foto by Max4e Photo via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.