5 metode: Învață despre interpretarea și înțelegerea viselor

Fie că ne amintim constant ceea ce visăm sau doar anumite experiențe onirice care au un impact emoțional mai mare, visele ne „vorbesc” despre noi. Care sunt semnificațiile acestora și cum putem să ne înțelegem mai bine pe noi înșine, raportându-ne la visele noastre? De ce este benefic să acordăm importanță viselor?

Celebrul psihanalist Erich Fromm expune în cartea „Limbajul uitat” unul dintre cele mai vechi și totodată actuale limbaje, cel simbolic, exprimat prin vise și mituri, „singura limba străină pe care fiecare dintre noi trebuie să o învețe”. Fie că ne amintim constant ceea ce visăm sau doar anumite experiențe onirice care au un impact emoțional mai mare, visele ne „vorbesc” despre noi. Care sunt semnificațiile acestora și cum putem să ne înțelegem mai bine pe noi înșine, raportându-ne la visele noastre? De ce este benefic să acordăm importanță viselor? Iată câteva întrebări ale căror răspunsuri se regăsesc în grupajul de 5 cărți publicate la Editura Trei despre vis, cărți în care autorii explorează această lume, pe cât de fantastică, pe atât de reală.

Retail jobs

1. Întâlnirea cu visele. Cum să-ţi înţelegi visele şi să le foloseşti pentru dezvoltarea personală - Ruth Berry

Autoarea cărții „Întâlnirea cu visele”, Ruth Berry este psiholoagă cu o experienţă care cuprinde mulţi ani în practica privată. Ea răspunde la câteva întrebări esențiale despre vise, despre fascinanta călătorie interioară în care ne poartă explicând că, din păcate, rareori ne întrebăm ce-ar putea însemna visele noastre. Deși ele ne pot ajuta să intuim lucruri relevante despre relaţiile personale, să identificăm şi să rezolvăm conflicte ascunse. Își invită cititorii, cu ajutorul acestei cărţi foarte uşor de lecturat, să își îmbunătăţească capacitatea de reamintire a viselor şi să descopere ce înseamnă pentru fiecare simbolurile şi mesajele din vis.

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri