Setari Cookie-uri

5 metode: Învață despre interpretarea și înțelegerea viselor

Fie că ne amintim constant ceea ce visăm sau doar anumite experiențe onirice care au un impact emoțional mai mare, visele ne „vorbesc” despre noi. Care sunt semnificațiile acestora și cum putem să ne înțelegem mai bine pe noi înșine, raportându-ne la visele noastre? De ce este benefic să acordăm importanță viselor?

4. Limbajul viselor, Wilhelm Stekel

Scris la un deceniu după „Interpretarea viselor” a lui Freud, prezentul volum a fost apreciat de către Jung ca o binevenită „aplicaţie clinică sistematică a psihanalizei lui Freud". Toții cititorii cărții vor găsi în ea o anumită doză de inspiraţie, pe tema descifrării propriilor vise. „Este timpul să dedicăm mai multă atenţie aspectelor ce aparţin vieţii noastre onirice. Acest domeniu ne oferă oportunitatea de a dobândi o înţelegere asupra celor mai profunde zone ale sufletului uman, permiţându-ne astfel să pătrundem adevăratul caracter al naturii umane”, afirma Stekel.

Lucrările lui Stekel s-au bucurat și de aprecierea lui Freud, care preciza că „scrierile lui (Stekel) conţin cea mai bogată colecţie de dezlegări de simboluri care pot fi considerate ingenioase şi care s-au dovedit corecte după verificare... Din lucrările lui Stekel şi ale altora, am învăţat să apreciez mai corect anvergura şi importanţa simbolisticii în vis.”

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.