Setari Cookie-uri

Evenimentele saptamanii

Evenimentele culturale se tin lant in acest sfarsit de saptamana. Concerte de marca, festivaluri gramada: de muzica, film european, moda romaneasca, plus evenimente speciale precum Festivalul Luminii sau Atelierul de aranjamente florale - aproape ca nu stii ce sa alegi! Prin urmare, declaram sezonul cool deschis, sunteti cu totii invitati.

Pe 8 mai, incepand cu ora 15:00, Cinemateca Eforie prezinta un medalion Miloš Forman oferit de Arhiva Nationala de Filme. Vor fi proiectate trei dintre filmele sale cele mai cunoscute, realizate in Cehoslovacia, inainte de exilul in Statele Unite – Popa Prostu’ (1964), Dragostea unei blonde (1965) si Balul Pompierilor (1967). Seara se va incheia cu cel mai recent film semnat Miloš Forman, O plimbare bine platita (A Walk Worthwhile), 2010, o comedie dupa un spectacol muzical celebru, pus in scena pentru prima data in 1965, rejucat de nenumarate ori si adaptat pentru televiziune in 1966 chiar de Miloš Forman.

Pe 10 mai, la ora 20:00, la Cinema Studio, va avea loc proiectia filmului Bibliothèque Pascal (Ungaria, 2010), in prezenta regizorului Szabolcs Hajdu, a actritei Orsolya Török-Illyés, a producatorilor si a catorva dintre actorii romani din distributie. Dupa film, acestia vor raspunde intrebarilor cinefililor.

Un alt spectacol in prezenta regizorului este programat pentru 12 mai, la Cinemateca Eforie, la 19:30, cand va avea loc proiectia celui mai recent film al lui Radu Jude – Film pentru prieteni (2010). Regizorul va fi la dispozitia publicului, dupa film, pentru intrebari si discutii.

Inchiderea festiva a editiei din Bucuresti va avea loc pe 15 mai, la Cinema Studio, la ora 19:30, cand va fi decernat si Premiul Publicului.

2. Alt. Ctrl Fest @ Control Club, 5-7 mai, in fiecare seara de la ora 19:00

Alt. Ctrl Fest se afla la a doua editie si a pregatit ascultatorilor de muzica trei zile de concerte: vor fi nume importante de pe scena internationala de indie/electro.

Iata programul si biletele pe zile:

Joi 5 mai: PVT (Australia), Cbk/Naked Cuddlez (DE); 30 lei
Vineri 6 mai : The Static Age (USA), The Amsterdams; 25 lei
Sambata 7 mai: Ben Frost (Australia, Islanda); 30 lei
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.