Setari Cookie-uri

Evenimentele saptamanii

Evenimentele acestei saptamani sunt in egala masura palpitante si interesante. Bucurestiul are parte de zile speciale in care artistii framata pe strazile lui: fie ca e vorba de Festivalul George Enescu sau de Street Heroes, se lasa cu nopti albe. Sunt proiectii de filme gratuite (Noaptea Alba a Filmului romanesc), concerte in gradina (Luiza Zan, Cuantune) si zile speciale in care regulile orasului se schimba (PARKing Day). Afla mai multe in cele ce urmeaza.

Solist: Alexander Kobrin
Program: Haydn – Simfonia nr. 104 in Re Major
Mozart – Concertul nr. 23 pentru pian si orchestra in La Major KV 488
Mozart – Simfonia nr.41 in Do Major KV 551 “Jupiter”

Ora 19:00 Opera Nationala Bucuresti, Seria “Spectacole de opera si balet“, Corul si Orchestra Operei Nationale Bucuresti
Oedipe de George Enescu op. 23
Libretul: Edmond Fleg

Ora 19:30 Sala Mare a Palatului, Seria “Mari orchestre ale lumii“, Orchestra Nationala Radio
Dirijor: Stefan Asbury
Solist: Jean Efflam Bavouzet
Program: Debussy – “Catedrala Scufundata”
Messiaen –“ Turangalila”

Programul complet este disponibil pe site-ul oficial al Festivalului.

5. Vernisaj expozitie Coliziuni particulare @ Cafe Verona (sub_Carturesti), ora 19:00

Avand ca punct de plecare lucrarile cu tema “Eu caut Omul” premiate in cadrul concursului INSPIRED 2010, “Coliziuni particulare” isi extrage inspiratia din lumea fizicii cuantice, a particulelor elementare si a teoriilor asupra super-simetriei si isi angajeaza privitorul intr-un joc al intrebarilor despre specia umana si despre societatea in care traim.

Dan ne provoaca sa patrundem in interiorul Marelui Accelerator de Hadroni (Large Hadron Collider/ LHC) si sa facem un exercitiu unic de creativitate si inspiratie: sa ne inchipuim cum arata lumea accelerata la energii maxime a coliziunilor dintre protoni.

Expozitia devine astfel o masinarie de freez-frame a experimentelor din Marele Accelerator, defragmentand nano-secunda cu nano-secunda ciocnirile dintre particule si transpunand pe panza, inghetate pentru a fi privite, cadre succesive ale unui cosmos care satirizeaza si ironizeaza lumea in care traim. Particule care joaca capra, care mediteaza in pozitia lotus sau care la randul lor conduc experimente pe ursi femtometrici, toate exista intr-o dimensiune particulara dominata de un zen comic, care socheaza sau intriga prin autoguvernare, dincolo de suprematia stiintei.

Coliziuni particulare este o caracterizare vizuala a personalitatii artistice a lui Dan Miron dominata de o curiozitate compulsiva, intr-o supra-licitare a detaliilor, a culorilor, a liniilor si hasurilor. Fara a se incadra clar in vreuna dintre miscarile artei contemporane sau a se identifica cu o anumita generatie de artisti, Dan incearca mai degraba sa desfaca regulile fine art-ului decat sa le faca, gravitand intr-un univers dominat de ciocniri la energii inalte ale gandirii libere.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.