Setari Cookie-uri

Festivalul National de Teatru: Andrei Serban in 4 Cehoviziuni

Unul dintre punctele de atractie ale acestei editii a FNT il constituie, fara indoiala, prezenta, sub genericul FOCUS, a patru spectacole ce poarta semnatura regizorului Andrei Serban: trei productii autohtone si una "de import".

In fine, spectacolul de inchidere a editiei 2011 a Festivalului National de Teatru si cea mai recenta viziune cehoviana a lui Andrei Serban (Teatrul Bulandra, decembrie 2010) este Ivanov, care propune, sambata, 5 noiembrie si duminica, 6 noiembrie, o lectura extrema a acestei piese mai putin cunoscute a dramaturgului rus, precum si o extraordinara distributie din care, alaturi de Vlad Ivanov (in rolul titular!), fac parte, printre altii, Victor Rebengiuc, Mirela Oprisor, Cornel Scripcaru, Marius Manole, Manuela Ciucur, Dana Dogaru.

Un studiu recent arata ca Anton Pavlovici Cehov ramane, si in secolul 21, printre primii douazeci cei mai cititi scriitori din lume. Astfel ca Olga, Masa, Irina, Vanea sau Ivanov se vor infatisa publicului - pe scena FNT si in viziunea lui Andrei Serban – purtand deopotriva inconfundabila amprenta cehoviana si insemnele tulburatoare ale zilei de azi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.