Setari Cookie-uri

Numar record de filme in cursa pentru nominalizarile la Gopo 2012

Titluri care s-au bucurat de apreciere pe plan international, fiind recompensate cu distinctii importante, dar si productii cu succes de casa se regasesc pe lista lungmetrajelor eligibile pentru nominalizari – anul acesta, mai lunga ca niciodata.

Premiile Gopo Un numar record de filme intra in cursa pentru nominalizarile celei de-a sasea editii a Premiilor Gopo: 98 de titluri, 21 de lungmetraje, 20 de filme eligibile la categoria documentar si 60 de scurtmetraje, produse sau co-produse de companii romanesti si lansate pe marile ecrane sau in circuitul festivalier in cursul anului 2011. Alte 36 de productii proiectate pe marile ecrane din Romania in 2011 concureaza la nominalizarile categoriei Cel mai Bun Film European. Nominalizarile vor fi date publicitatii marti, 21 februarie 2012.

Titluri care s-au bucurat de apreciere pe plan international, fiind recompensate cu distinctii importante, dar si productii cu succes de casa se regasesc pe lista lungmetrajelor eligibile pentru nominalizari – anul acesta, mai lunga ca niciodata.

Loverboy, semnat de Catalin Mitulescu, cu nominalizata la Gopo 2011 Ada Condeescu si castigatorul statuetei Tanara Speranta, George Pistereanu; Din dragoste, cu cele mai bune intentii, in regia lui Adrian Sitaru, castigator al Premiului Gopo 2011 pentru Cel mai Bun Film de Scurt Metraj (Colivia); comedia romantica semnata de Alexandru Maftei Buna! Ce faci?; Principii de viata, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Constantin Popescu, recompensat cu Premiul pentru Cea mai Buna Regie in competitia TIFF 2011; Periferic, de Bogdan George Apetri, detinator al Marelui Premiu al Festivalului International de Film de la Vilnius precum si al Premiului Zilelor Filmului Romanesc pentru debut la TIFF 2011 sau lungmetrajul de animatie Crulic – Drumul spre dincolo, in regia Ancai Damian, care a avut premiera mondiala in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Locarno, si este eligibil si la categoria rezervata filmului documentar, sunt cateva dintre titlurile care vor fi supuse jurizarii in vederea nominalizarii la categoria lungmetraj.

Pe langa filmul Ancai Damian si productiile regizate de Radu Gabrea, Cautandu-l pe Schwartz, respectiv Si s-au dus ca vantul..., distribuite in circuitul cinematografic national, prin urmare eligibile si la celelalte categorii ale Premiilor, de pe lista celor 21 de filme documentare eligibile pentru nominalizarea la trofeul castigat anul trecut de Autobiografia lui Nicolae Ceausescu nu lipsesc productiile marca HBO Europa Centrala, Doina Groparilor (r. Pavel Cuzuioc, producator: Zenobia Film) si Vorbitor (r. Radu Muntean, Alexandru Baciu, producator: Multimedia Est), nici titluri multipremiate, precum Scoala noastra (r. Miruna Coca-Cozma, Mona Nicoara, producator: Sat Mic Film), Aproape de cer (r. Titus Faschina, producator: Europolis Film), Valea Corlatului (regia: Stephane Lucon, producator: Domino Film, Ora de vara, Seppia) sau 24 galeti, 7 soareci, 18 ani (regia: Marius Iacob, producator: Manekino Film).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.