Setari Cookie-uri

Numar record de filme in cursa pentru nominalizarile la Gopo 2012

Titluri care s-au bucurat de apreciere pe plan international, fiind recompensate cu distinctii importante, dar si productii cu succes de casa se regasesc pe lista lungmetrajelor eligibile pentru nominalizari – anul acesta, mai lunga ca niciodata.

Lista peliculelor care vor concura pentru nominalizarea intre cele mai bune filme scurte ale anului 2011 cuprinde titluri de fictiune – live action, documentare, dar si productii de animatie, prezentate in premiera in circuitul festivalier national sau international pe parcusul anului trecut. Printre 59 de productii inscrise se regasesc premiatele Apele Tac (r. Anca Miruna Lazarescu), Draft 7 (r. Luiza Parvu), Film pentru prieteni (r. Radu Jude), Bora Bora (r. Bogdan Mirica), Superman, Spiderman sau Batman (r. Tudor Giurgiu), The Scream (r. Sebastian Cosor), dar si unele dintre filmele care au avut premiera la inceputul anului trecut si asteapta ca 2012 sa le aduca consacrarea in festivalurile de film din tara si de peste hotare.

Criticii de film din juriul Premiilor Gopo vor alege lungmetrajele nominalizate la categoria Cel mai Bun Film European, dintr-o lista care cuprinde titluri precum Discursul Regelui / The King's Speech (r. Tom Hooper), Melancholia (r. Lars von Trier), Pielea in care traiesc / La piel que habito (r. Pedro Almodovar), Pina (r. Wim Wenders) sau Biutiful (r. Alejandro Gonzalez Inarritu)

Nominalizarile celei de-a sasea editii a Premiilor Gopo vor fi stabilite de un juriu alcatuit din 11 membri, critici de film, reprezentanti ai presei de specialitate si profesionisti din industria cinematografica: regizorul Florin Serban (castigatorul Premiilor Gopo 2011 pentru Cea Mai Buna Regie, Cel mai Bun Film de Debut si Cel mai Bun Film), actrita Ozana Oancea (nominalizata la Premiul pentru Cea mai Buna Actrita Intr-un Rol Principal la Gopo 2011), scenograful Cristian Niculescu (castigator al Premiilor Gopo 2010 si 2011 pentru Cea mai Buna Scenografie), monteurul Dan Nanoveanu (rasplatit cu Gopo pentru Montaj in 2009), distribuitorul Radu Nicolau (directorul companiei New Films Romania), scriitoarea Ana Maria Sandu si criticii de film Andrei Gorzo, Ileana Birsan, Dana Duma, Andrei Rus si Codruta Cretulescu.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.