Setari Cookie-uri

Filme si cineasti nominalizati la Premiile Gopo 2012

Patru dintre realizatorii celor cinci lungmetraje se afla si in cursa pentru castigarea statuetei acordate Celui mai bun Regizor: Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Bogdan George Apetri si Catalin Mitulescu sunt optiunile dintre care vor avea de ales cei peste 400 de profesionisti de pe lista de votanti a Premiilor.

Cinci lungmetraje autohtone candideaza in 2012 la castigarea Premiului Gopo pentru Cel mai Bun Film, cea mai importanta distinctie a cinematografiei autohtone: Aurora (r. Cristi Puiu, Romania-Franta-Elvetia-Germania), Crulic – Drumul spre Dincolo (r. Anca Damian, Romania – Polonia), Din dragoste cu cele mai bune intentii (r. Adrian Sitaru, Romania – Ungaria), Loverboy (Romania – Serbia – Franta – Suedia), Periferic (r. Bogdan George Apetri, Romania-Austria).

Premiile Gopo, conferinta de presa

Patru dintre realizatorii celor cinci lungmetraje se afla si in cursa pentru castigarea statuetei acordate Celui mai bun Regizor: Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Bogdan George Apetri si Catalin Mitulescu sunt optiunile dintre care vor avea de ales cei peste 400 de profesionisti de pe lista de votanti a Premiilor.

Castigat in 2011 de Victor Rebengiuc pentru rolul din Medalia de Onoare, Premiul Gopo pentru Cel mai bun Actor intr-un Rol Principal va reveni in 2012 unuia dintre protagonistii filmelor Din Dragoste cu Cele mai Bune Intentii – Bogdan Dumitrache; Aurora – Cristi Puiu; sau Principii de Viata – Vlad Ivanov. Ada Condeescu, pentru rolul Veli din Loverboy, Ana Ularu, pentru rolul Matildei din Periferic si Natasa Raab, pentru rolul Mamei din Din dragoste cu Cele Mai Bune Intentii sunt actritele pe care Juriul premiilor le-a nominalizat la Premiul pentru Cea mai Buna Actrita intr-un Rol Principal.

14 lungmetraje au cel putin o sansa la un trofeu Gopo in acest an. Cele patru filme mentionate la categoria Cel mai bun Regizor au adunat si cele mai multe nominalizari: Periferic a strans 12, Aurora -10, Loverboy – 9, iar Din dragoste, cu cele mai bune intentii – 8. Un numar semnificativ de nominalizari au primit si Buna! Ce faci? (r. Alexandru Maftei) si Daca bobul nu moare (r. Sinisa Dragin) – fiecare cu cate 5; Ceva bun de la viata (r. Dan Pita), Crulic – Drumul spre dincolo (r. Anca Damian) si Metrobranding (r. Ana Vlad, Adi Voicu) – cu cate 3 nominalizari. Lungmetrajul lui Constantin Popescu – Principii de viata a fost dublu nominalizat – atat pentru prestatia lui Vlad Ivanov, cat si pentru scenariul semnat Razvan Radulescu si Alexandru Baciu. Alte patru pelicule au fost mentionate de juriu la cate o categorie: Burta Balenei (r. Ana Lungu, Ana Szel), la categoria Cel mai Bun Film de Debut; Manusi Rosii (r. Radu Gabrea), la categoria Cel mai Bun Actor intr-un Rol Secundar (Udo Schenk); Copilaria lui Icar (r. Alexandru Iordachescu) si Tanti (r. Serban Marinescu) – la categoria Cea mai Buna Muzica Originala, pentru partiturile compuse de The Young Gods, respectiv Cheloo.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.