Setari Cookie-uri

Filme si cineasti nominalizati la Premiile Gopo 2012

Patru dintre realizatorii celor cinci lungmetraje se afla si in cursa pentru castigarea statuetei acordate Celui mai bun Regizor: Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Bogdan George Apetri si Catalin Mitulescu sunt optiunile dintre care vor avea de ales cei peste 400 de profesionisti de pe lista de votanti a Premiilor.

Premiul Publicului, acordat filmului autohton cu cel mai mare succes de box office in anul precedent, va reveni anul acesta productiei MediaPro Pictures Nasa (r. Jesus del Cerro, Virgil Nicolaescu), distribuite de MediaPro Distribution, care a fost urmarita de 26.765 de spectatori platitori de bilet.

Alaturi de Metrobranding, la Premiul Gopo pentru Cel mai Bun Film Documentar au mai fost nominalizate Dupa Revolutie (r. Laurentiu Calciu), Pacatoasa Teodora (r. Anca Hirte), Scoala noastra (r. Mona Nicoara, Miruna Coca-Cozma), respectiv Vorbitor (r. Radu Muntean, Alexandru Baciu), in vreme ce trofeul pentru filmul votat drept Cel mai Bun Scurtmetraj va fi disputat de Apele Tac (r. Anca Miruna Lazarescu), Film pentru prieteni (r. Radu Jude). Hello Kitty (r. Millo Simulov), Gutuiul Japonez (r. Mara Trifu) si Stremt '89 (r. Dragos Dulea, Anda Puscas).

In cadrul categoriei Tanara Speranta, juriul a ales sa evidentieze realizarile regizoarelor Anca Miruna Lazarescu (Apele Tac), Luiza Parvu (Draft 7) si Sarra Tsorakidis (1000 de lucruri in comun), a regizorului si directorului de imagine Millo Simulov (Hello Kitty), dar si a actorului Corneliu Ulici (Ceva bun de la viata, Hello Kitty).

Criticii de film membri ai juriului de nominalizari au ales, conform regulamentului, si filmele nominalizate la Premiul Gopo pentru Cel mai Bun Film European, care va fi inmanat unui distribuitor autohton. Independenta Film, compania care a adus in Romania filmele In Turneu / Tournee (r. Matthieu Amalric, Franta, 2010), Melancolia / Melancholia (r. Lars von Trier, Danemarca, 2011), Pielea in care traiesc / La Piel que Habito (r. Pedro Almodovar, Spania, 2011); Transilvania Film, pentru Un an din viata / Another Year (r. Mike Leigh, Marea Britanie, 2010) si Clorofilm, cu In Patru Timpi / Le Quattro Volte (r. Michelangelo Frammartino, Italia-Germania-Elvetia, 2010).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.