Setari Cookie-uri

Shoot the Rockstar, workshopuri de fotografie si vernisaje la Stufstock 2010

Shoot the Rockstar in Vama Veche: Stufstock aduce anul acesta prima editie a unui eveniment fotografic ce cuprinde workshopuri gratuite de fotografie, care se adreseaza atat amatorilor, cat si profesionistilor. Sub numele Vama sub lumini de Oscar, primul workshop se va desfasura sub indrumarea lectorilor Cosmin Somesan, Luca Achim, Catalin Savulescu si Cristian Crisbasan. Un alt workshop sub umbrela Shoot the Rockstar este cel sustinut de Andrei Pungovschi, care se adreseaza fotografilor ce au deja experienta si va surprinde povesti ale oamenilor care se intersecteaza in Vama Veche. Shoot the Rockstar va avea loc in perioada 16-21 august.

De asemenea, cunoscutii fotografi Vlad Eftenie si Florin Ghioca vor sustine prezentari speciale despre Street photography, respectiv despre fotografia de conflict si razboi.

“Din cate stiu, este pentru prima data cand se intampla asa ceva in Romania”, spune Florin Ghioca, unul dintre putinii fotografi de razboi din Romania la ora actuala, ”cu atat mai mult cu cat participarea publicului se face in mod gratuit si liber; astfel de initiative lipsesc la noi cu desavarsire. Oamenii sunt tot mai interesati de fotografie iar tehnologia actuala le permite tot mai multor persoane sa se apropie de arta fotografica. De aceea, noi, care am descoperit bucuria de a imortaliza, de a pastra imaginile fotografice in urma cu mai multi ani, suntem bucurosi sa impartasim din experienta noastra celor care vor sa invete”, adauga el.

In afara cursurilor si a vernisajelor, zilnic vor avea loc proiectii de fotografii pe diferite teme: Vama Veche, portret, peisaj sau fashion.

Cel de-al doilea workshop de fotojurnalism se adreseaza doar celor care au deja experienta fotografiei. Sub indrumarea discreta a fotografilor Andrei Pungovschi si Catalin Abagiu, care vor fotografia, la randul lor, cate un personaj, participantii vor cauta sa spuna in imagini povesti ale unor oameni care se intersecteaza in Vama Veche. ”Pentru unii, satul este locul in care traiesc, pentru altii, o evadare de sfarsit de saptamana sau o slujba de vara”, spune Andrei Pungovschi. ”Provocarea, pentru fiecare dintre participanti, este sa castige increderea oamenilor pe care ii vor fotografia si, implicit, accesul in vietile acestora”, adauga el. Vor participa fotografii Adriana Neagoe, Alexandra Dinca, Andrei Nacu, Bogdan Dinca, Bogdan Baraghin, Octav Ganea, Mircea Restea, Mihai Barbu si Cosmin Motei. Temele alese vor fi legate de Stufstock in primul rand prin locatie, identitatea festivalului fiind strans legata de imaginea localitatii Vama Veche si de tot ce inseamna atmosfera din acel loc. Workshopul isi propune sa arate cateva povesti, centrate in jurul unor personaje.

In ultima zi vor fi alese fotografiile care vor face parte din reportajele finale si ordinea lor in fiecare “poveste”. Fotografiile vor fi prezentate intr-o expozitie organizata ulterior la Bucuresti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.