Setari Cookie-uri

Shoot the Rockstar, workshopuri de fotografie si vernisaje la Stufstock 2010

Shoot the Rockstar in Vama Veche: Stufstock aduce anul acesta prima editie a unui eveniment fotografic ce cuprinde workshopuri gratuite de fotografie, care se adreseaza atat amatorilor, cat si profesionistilor. Sub numele Vama sub lumini de Oscar, primul workshop se va desfasura sub indrumarea lectorilor Cosmin Somesan, Luca Achim, Catalin Savulescu si Cristian Crisbasan. Un alt workshop sub umbrela Shoot the Rockstar este cel sustinut de Andrei Pungovschi, care se adreseaza fotografilor ce au deja experienta si va surprinde povesti ale oamenilor care se intersecteaza in Vama Veche. Shoot the Rockstar va avea loc in perioada 16-21 august.

Andrei Pungovschi (27 de ani) a lucrat ca fotoreporter la Mediafax, Ziarul Financiar si Columbia Missourian. In iulie 2007 i-a fost acordat premiul de excelenta la competitia de fotojurnalism Pictures of the Year International, la categoria Sports Action din Seward Park, in Seattle. Munca sa a fost, de asemenea, apreciata in cadrul College Photographer of the Year, The Missouri Press Association si Norhtweast Regional Emmy. Andrei a beneficiat de doua burse in Statele Unite ale Americii, la University of Montana si University of Missouri, precum si de un internship de fotojurnalism la Associated Press, Seattles. Andrei Pungovschi a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Bucuresti.

Aflat la a opta editie, Stufstock va avea loc intre in 16-22 august 2010, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii vor aduce si acum trupe rock care deja au facut nopti albe cu mii de fani in Vama, in anii trecuti, cat si muzica noua, pe care Stufstock o lanseaza si o sustine, ca in fiecare an. Line-up-ul Stufstock 2010 insemna Zdob si Zdub, E.M.I.L., Trooper, Luna Amara, Kumm, Omul cu sobolani, ZOB, Byron, Implant pentru Refuz, Altar si Trupa Veche. Dar, pe langa concertele extraordinare cu care Stufstock-ul si-a obisnuit de sapte ani publicul, vara aceasta evenimentul va sustine si alte forme de exprimare artistica: filmul, fotografia, literature si teatrul, totul sub umbrela eco. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions.

Istoric Stufstock

Primul festival STUFSTOCK a strans pe plaja din Vama Veche, in anul 2003, peste 15.000 de vamaioti si, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzica rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a castigat amploare, astfel, la eveniment aveau sa participe 30 de artisti si formatii de muzica rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet si lumina. Un total de 18 ore de transmisie live si 20.000 de oameni prezenti.

STUFSTOCK 3 bate recordul inscris cu un an in urma, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, sapte trupe internationale si 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atat din Romania cat si din tarile vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus in Vama Veche 50 de trupe in patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni si 100 de voluntari. In 2008, la STUFSTOCK 6, au cantat 50 de trupe, pe doua scene, in fata a 8.000 de oameni. Printre trupele straine participante la ultimele editii se numara: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica. La editia de anul trecut au fost peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul romanesc, reprezentat, printre altii, pe plaja din Vama, de Zdob si Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Tandarica, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amara, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.

Credit foto: 4K Broadcast Solutions


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.