Setari Cookie-uri

Dialog cu Dan Nita despre cartea sa interzisa in librarii

Cartea �Nopti de Vama�, o compilatie simpatica de viniete narative, incapsulate-n realitatea indragostitului contemporan, are aproape 5000 de prieteni pe Facebook, iar autorul ei se poate mandri cu aproape 3000 de fani dintre utilizatorii site-ului. Totusi, avand in vedere ca Internetul in general, si site-urile de gen in special, ii servesc acestuia drept cai principale de popularizare a titlului, intr-o buna zi muncitoreasca si festiva mi-am zis ca Dan Nita merita usurat de sarcina auto-promovarii.

Am scos a doua editie destul de repede pentru ca am vazut reactiile celor care au citit-o. Am insirat o parte pe blogul cartii si, daca le cititi, va veti da seama ca imi era imposibil sa nu ma zbat sa scot si editia a doua.

In continuare nu este in nicio librarie. Si am incercat sa o duc si iar am fost refuzat, chiar daca nici nu s-au uitat pe ea. Asa ca am fost cu ea de 1 mai in Vama, cand am dat toate cartile pe care le-am luat cu mine, iar restul, pana la vara, ma zbat pe hi5 si facebook.


5. Din reactiile cititorilor, pe care le-ai si listat pe blogul Nopti de Vama si care sunt unanim sau cel putin majoritar pozitive, elogioase chiar – ce ai “invatat” despre publicul tau tinta, ce vei aplica in realizarea unei noi carti? Ai in plan sa scrii altceva, o noua culegere de nuvele sau ceva complet diferit, in viitorul apropiat?


Eu scriu de mic. Scriu si acum insa nu pot spune ce va aparea si cand. Dupa cum am mai spus, si povestioarele din Nopti de Vama nu le-am scris pentr a fi publicate.

Din reactiile primite am dedus ca “Nopti de Vama” a placut mult si asta a insemnat enorm pentru mine. Ele, insa, nu mi-au modificat stilul in care scriu, pentru ca acest stil sunt eu, m-as simti fals daca as scrie in functie de altceva decat de ceea ce simt.

6. Vorbeste-ne putin despre tine, caci personalitatea ta este profund impletita in firele narative din “Nopti de Vama”. Cum se impaca profesia ta de zi cu zi, cu hobby-ul de “romancier”?

Hahaha, normal ca nu prea se impaca cele doua lucruri. Va dati seama, in ultimul timp am scris carti de specialitate pe drept international si comunitar – anul acesta am deja publicate 4 – asa ca nu prea sunt multe legaturi intre cele domenii, Vama si Uniunea Europeana.

7. Scriitura din “Nopti de Vama”, dulce-amaruie pe alocuri, ironica alteori, dar glumeata si blajina per total – alterneaza registrul, de la flux al constiintei la naratiune la persoana a treia, dar intotdeauna stilul este conversational, ne-pretentios. Ai vreun autor preferat care sa-ti fi insuflat acest mod de exprimare in scris?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.