Setari Cookie-uri

Dialog cu Dan Nita despre cartea sa interzisa in librarii

Cartea �Nopti de Vama�, o compilatie simpatica de viniete narative, incapsulate-n realitatea indragostitului contemporan, are aproape 5000 de prieteni pe Facebook, iar autorul ei se poate mandri cu aproape 3000 de fani dintre utilizatorii site-ului. Totusi, avand in vedere ca Internetul in general, si site-urile de gen in special, ii servesc acestuia drept cai principale de popularizare a titlului, intr-o buna zi muncitoreasca si festiva mi-am zis ca Dan Nita merita usurat de sarcina auto-promovarii.

Ca oricine, am autori preferati, de la cei ai copilariei: Alexandre Dumas, Karl May, Constantin Chirita sau Jules Verne, pana la cei descoperiti la alta varsta: Umberto Eco, Orwell, Salinger, P. G. Woodhouse sau Daniel Penac. Sunt foarte multi de insirat, dar, daca ar fi sa mentionez o carte, as face referire la “Esti un animal, Viskovitz” de Alessandro Boffa, care mi-a aratat ca o carte cu povestioare poate avea succes.

8. “Este o carte cu nuvele despre Vama, despre Cabane unde se canta ‘Rapa’, despre Club A, despre singuratate, despre speranta – sper ca despre voi.” Cum ai descrie (“vinde”) cartea pentru potentialii cititori care sunt refractari la ideea de Vama Veche, care nu-i inteleg farmecul?

Le-as spune ca este o carte cu nuvele despre viata, in care se vor regasi, chiar daca nu au fost niciodata in Vama. Se vor regasi daca s-au simtit vreodata “cel mai singur om de pe pamant”, se vor regasi daca le-au fost vreodata inselate crunt sperantele si totusi au ales sa spere din nou, se vor regasi daca au tresarit candva, cand au ridicat, din intamplare, privirea spre cer si si-au dat seama cat de frumos si imens e universul, se vor regasi daca stiu ca undeva, in sufletul lor, inca mai este traieste copilul din ei si, sigur, se vor regasi in ele pentru ca au iubit si vor sa iubeasca.


Interviu realizat de Ioanina cu Dan Nita, autorul cartii “Nopti de Vama” - cartea poate fi comandata si pe contul omonim de Facebook sau pe cel de hi5.

Featured foto by Elena Schweitzer via Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.