Setari Cookie-uri

Top 7+1 variante de sfarsit al lumii

Apocalipsa, 2012, previziunile lui Nostradamus si zvonul ca saptamana viitoare lumea va lua sfarsit pentru ca Luna se apropie foarte mult de Pamant - sunt toate discutii cu care ne-am obisnuit

Apocalipsa, 2012, previziunile lui Nostradamus si zvonul ca saptamana viitoare lumea va lua sfarsit pentru ca Luna va fi mai aproape ca niciodata de Pamant - sunt toate discutii cu care ne-am obisnuit. Dar in contextul dezastrului recent petrecut in Japonia, lovita de cutremur, tsunami si expusa la riscul unor explozii nucleare, asemenea ipoteze catastrofale sunt mai greu de luat in gluma. Mai jos, ai un top al celor mai spectaculoase feluri in care s-ar putea sfarsi viata pe Pamant.

7. Knowing (2009)

In 1959, la scoala, un grup de copii deseneaza imagini despre cum va arata planeta in viitor. 50 de ani mai tarziu capsula in care au fost pastrate este deschisa: unul dintre desene contine numai cifre. Un parinte ingrjiorat (Nicholas Cage), astrofizician intamplator, incearca sa sparga codul si isi da seama ca toate cifrele se refera la dezastre, datele la care s-au petrecut si numarul celor care si-au pierdut viata. Catastrofele, naturale sau declansate de om, nu s-au terminat inca: mai sunt 3.




6. Children of Men (2006)

Sfarsitul e legat de copii si in Children of Men. Filmul este o distopie si porneste de la ideea infertilitatii: sfarsitul lumii va veni atunci cand oamenii nu se vor mai putea reproduce. In 2027, cel mai tanar cetatean al planetei – in varsta de 18 ani – tocmai a murit. Stiinta nu poate explica ce se intampla, in lume domneste anarhia si peste tot refugiatii cauta adapost. Mult mai inspaimantatoare decat lipsa copiilor este reactia oamenilor ravasiti de razboi, paranoia si de frustrari. Dar speranta palpaie in toti cand e descoperita o femeie insarcinata.




5. 28 Days Later (2002)


Scenariul imagineaza un sfarsit al lumii cauzat de infectarea cu un virus. Nu un virus letal, ci unul psihologic care ii face pe cei expusi groaznic de violenti si insetati de crima. Macelarindu-se intre ei, aproape ca s-au eliminat complet. Cum ar fi sa te trezesti si apocalipsa sa se fi petrecut deja? In 28 Days Later, Jim isi revine din coma intr-o Londra pustie.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.