Setari Cookie-uri

Video: Top 10 plaje pe care ai vrea sa naufragiezi

Desi suntem cu totii la birou, blocati in orase, asfaltul incins n-o sa ne opreasca din visatul la destinatii de vacanta. Am cautat cele mai frumoase plaje din filme si n-a fost deloc greu sa le gasim. Iata 10 locuri unde ar fi o placere sa te pierzi.




6. Plaja Diavolului, insula Nanuya Levu in Fiji in Blue Lagoon (1980)


Este filmul-fantezie prin excelenta: Laguna albastra este povestea a doi copii naufragiati pe o insula pustie, care cresc impreuna si descopera iubirea ca pe un mister. Brooke Shields avea doar 15 ani cand a facut acest film care a propulsat-o in centrul atentiei.

Insula de 200 de hectare adaposteste plaja mirifica, umbrita de palmieri, la margine de reciful de corali. Se pare ca minunea naturii a fost adaptata discret nevoilor turistilor, este acum o statiune privata si ofera posibilitatea de a inchiria o barca sau un caiac astfel incat imprejurimile splendide sa poata fi explorate. Scufundarile sunt incurajate.



5. Capul Sf. Francis, Africa de Sud din The Endless Summer (1966)


Endless Summer este un documentar despre surfing si e modelul din care se inspira cele din zilele noastre. E un loc ideal daca te afli in cautarea valului perfect. Din ’66 si pana astazi locul a fost impanzit de turisti si de case de vacanta. Desi e o destinatie a privilegiatilor, nu prea ne vine sa ii strambam din nas.



4. Plaja Lumahai din Kauai, Hawaii in filmul South Pacific (1958)


Initial un spectacol de succes pe Broadway, South Pacific a devenit film in 1958 cucerind si mai multi fani. Desi actiunea se petrece in Vanuatu, cea mai mare parte a filmului a fost turnata in Kauai. Plaja Lumahai e situata in nordul insulei si e marginita de copaci la un capat si de un perete muntos la celalalt. E una dintre plajele preferate ale surferilor, locul fiind cunoscut pentru curentii inselatori – periculosi pentru inotatori. Se pare ca nu exista salvamari asa ca inoti pe propria raspundere. Pentru cine nu e atat de aventuros insa exista mereu optiunea de a te relaxa si de a te bronza in timp ce privesti valurile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.