Setari Cookie-uri

Video: Top 10 plaje pe care ai vrea sa naufragiezi

Desi suntem cu totii la birou, blocati in orase, asfaltul incins n-o sa ne opreasca din visatul la destinatii de vacanta. Am cautat cele mai frumoase plaje din filme si n-a fost deloc greu sa le gasim. Iata 10 locuri unde ar fi o placere sa te pierzi.




3. Plaja Kastani, insula Skopelos, Grecia – Mamma Mia! (2008)


Muzicalul Mamma Mia se invarte in jurul unei nunti. Dar inainte sa se poata casatori, Sophie trebuie sa afle cine e tatal sau si are 3 suspecti pe care ii invita pe insula.
Insula Skopelos este renumita pentru stanca sa dramatica si nu e un loc tipic unde sa faci plaja. Cu un tarm destul de stancos si cu putina plaja cu nisip, pare mai potrivita pentru un picnic si e cautata de alpinisti pentru traseul de catarari. In varful stancii se afla manastirea Agios Ioannis sto Kastri si se pare ca privelista pe care o ofera e de neuitat.



2. Petit Tabac din St. Vincent si the Grenadines in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)


Seria Piratii din Caraibe reuseste sa ne incite la fiecare nou film cu calatorii pline de fantezie. Totusi putine dintre destinatiile tropicale dezvaluite intrec plaja parasita din The Curse of the Black Pearl. Petit Tabac indeplineste cele doua conditii care o fac de vis: 1. este complet nelocuita, 2. este foarte bine protejata. Iar asta inseamna ca nu vei gasi palate scandaloase pe plaja, nu vei auzi jet-ski-uri zgomotoase in departare si nici nu va trebui sa privesti vasele de pescuit pe deasupra recifului. Ce poate fi mai atragator decat un asemenea capat de lume?



1. Insula Phi Phi Leh (Thailanda) in filmul The Beach (2000)


Bazat pe romanul lui Alex Garland, The Beach a fost filmului unei generatii aventuroase, gata sa plece cu rucsacul in spate prin lume. Cautarea ultimei plaje virgine din Thailanda constituie motorul actiunii – numai uitandu-te la trailer iti dai seama ca cei trei sunt pe drumul cel bun.

Situata in Marea Andaman, insula Phi Phi Leh e un loc retras chiar daca a devenit foarte cunoscuta in urma filmului. Pentru ca nu sunt bungalow-uri de inchiriat, se poate sta peste noapte doar la cort. Nu ca asta ar fi un inconvenient – ce e mai frumos decat sa dormi pe plaja? Cand a fost realizat filmul, pentru ca plaja sa para si mai izolata, a fost adaugat digital un al patrulea zid de stanci. In rest, totul este real: apa cristalina, nisipul alb, lantul de corali...



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.