Setari Cookie-uri

Top 10 scorpii manipulatoare de la care ai ce invata!

In anii '40 si '50 ai cinema-ului american, filmul noir introduce pe ecran un nou tip de personaj feminin: daca in general actritele aveau rolul de a ofta si de se miorlai, femeia fatala este o tipa frumoasa de pica, afurisita si desteapta.

In anii '40 si '50 ai cinema-ului american, filmul noir introduce pe ecran un nou tip de personaj feminin: daca in general actritele aveau rolul de a ofta si de se miorlai, femeia fatala este o tipa frumoasa de pica, afurisita si desteapta. Poate ca barbatii sunt protagonistii acestor filme, dar aceste femei fatale fac tot deliciul. Duplicitare si manipulatoare, aceste femei resping casatoria din principiu si sfideaza puterea barbatilor. Urmareste-le pe cele mai periculoase dintre ele in clipurile de mai jos.

10. Veronica Lake in Glass Key (1942)

Sub o infatisare angelica se ascunde o femeie cu inima de gheata, care se foloseste de frumusete pentru a isi atinge interesele. Observ-o pe Veronica Lake cum joaca barbatii pe degete:




9. Barbara Stanwyck in Double Indemnity (1944)

Phyllis (Barbara Stanwyck) stie foarte bine ce vrea: vrea sa-si vada sotul mort si sa incaseze banii de asigurare de pe urma lui. Nu doar atat, dar si-a gasit si omul perfect care sa o ajute: un agent de asigurari care ii cade in mreje. Il seduce de la prima intalnire:




8. Lana Turner in The postman always rings twice (1946)

O femeie fatala stie sa isi puna in scena aparitiile, iar Lana Turner a ramas in istorie pentru intrarea pe care si-o face in The postman always rings twice. Nu se teme sa atraga atentie asupra ei insasi prin imbracamintea provocatoare si prin postura. Faptul ca isi lasa rujul sa cada pe podea e un truc vechi si evident, dar important e ca intentiile ei sunt remarcate. Un gest clasic al femeilor fatale este sa se rujeze in fata domnilor pe care vor sa-i vrajeasca: video.

7. Joan Bennett in Scarlet Street (1945)

Mereu cu gandul la inselatorii si la scheme periculoase, femeia fatala e vicleana si vede in oameni oportunitati de castig. Kitty (Joan Bennett) este sau mai degraba pare sa fie victima intr-o relatie cu un tip autoritar. Totusi dupa un episod violent, isi recapata curand stapanirea de sine si face conversatie cu strainul din fata ei. Priveste cat de bine se pricepe sa descoasa un necunoscut:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.