Setari Cookie-uri

Top 10 scorpii manipulatoare de la care ai ce invata!

In anii '40 si '50 ai cinema-ului american, filmul noir introduce pe ecran un nou tip de personaj feminin: daca in general actritele aveau rolul de a ofta si de se miorlai, femeia fatala este o tipa frumoasa de pica, afurisita si desteapta.




6. Peggy Cummins in Gun Crazy (1950)

Talhari la drumul mare, Bart si Annie au o relatie amoroasa complicata de riscurile la care se expun atunci cand planuiesc mari jafuri. Dragostea pentru armele de foc i-a adus impreuna, dar cu adevarat exploziva este chimia dintre ei. Annie, lacoma si manipulatoare, il impinge pana la limita pe Bart cu pretentiile si asteptarile ei:




5. Jane Greer in Out of the Past (1947)

O alta femeie care nu se teme sa foloseasca un pistol este Kathie (Jane Greer), iar atunci cand doi barbati se cearta – ea stie ce are de facut. Nemiloasa si neinfricata, femeia fatala ia singura decizii si nu cauta aprobarea barbatului. Cand te indragostesti de o asemenea femeie, rezultatul nu poate fi decat tragic.




4. Jean Simmons in Angel Face (1952)

Itele pe care le tese o femeie superba sunt nebanuite. Iar cand Frank Jessup incepe sa suspecteze ca ceva nu e in regula cu Diane, e deja prea tarziu. Malefica femeie cu chip de inger isi pastreaza sangele rece in orice circumstanta. O admiri fara sa vrei chiar si cand arunca in aer o masina: video.


3. Ava Gardner in The Bribe (1949)

Pe langa intentii criminale geniale, aceste femei stiu sa cante, sa danseze, sa se miste pe scena. O asemenea femeie-spectacol este Elizabeth (Ava Gardner). Ea isi face numarul, dar isi atinge si scopul pentru ca stie cum sa ispiteasca un public de barbati.



2. Rita Hayworth in Gilda (1946)

Gilda este seducatoarea prin excelenta. Profita la maxim de faptul ca barbatii o gasesc irezistibila si adora sa se joace de-a soarecele si pisica. E cantareata, o adevarata show-woman, iar cand isi da o manusa jos parca ar face striptease. Flirtul e strategia ei castigatoare, iar filosofia de viata – placerea. O replica ilustrativa pentru Gilda: „Nu reusesc niciodata sa imi inchei fermoarul. Poate asta inseamna ceva, ce zici?”




1. Lauren Bacall in The Big Sleep (1946)

Sotie de mafiot, Vivian (Lauren Bacall) pare sa fie un magnet al problemelor. Ea il intriga si il atrage pe Philip (Humphrey Bogart), in timp ce secretele si tradarile se inmultesc. Scena de mai jos reprezinta un moment iconic pentrul femeia fatala din filmul noir:


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.