Setari Cookie-uri

Interviu cu designerul de costume de la Apa pentru Elefanti

Intrebari si raspunsuri cu designerul de costume Jacqueline West, care s-a ocupat de vestimentatia actorilor din Water for Elephants/ Apa pentru Elefanti.

2. Poti sa ne vorbesti de perioada istorica reconstruita in film si despre modul in care s-a reflectat asta in costume?


APA PENTRU ELEFANTI are loc in anii '30, in culmea recesiunii. Moda era cea mai frumoasa, cea mai eleganta, pe de o parte si cea mai trista si mai banala pe de alta parte. Crearea unui circ in aceea perioada a fost ca portretizarea unui microcosmos al Hollywoodului si societatii in general. Provocarea transpunerii in film a fost de a portretiza contrastul stralucirii si farmecului circului fata de tristetea saraciei din Dust Bowl. A fost un proiect de vis, sa portretizezi cele mai elegante perioade ale modei. Acea combinatie cu tema circului, care a fost o fascinatie de-o viata de-a mea, a dus la o imagine foarte romantica a filmului.

Personajele principale 3. Care a fost procesul in deciderea imaginii personajelor principale?


Pentru a decide imaginea personajelor principale m-am bazat pe cum mi-am imaginat ca ar fi trecutul lor: ce ar vedea in filme, ce eroi TV ar avea, etc. Pentru Marlena, m-a inspirat zeita blonda a Ecranului de Aur pe care ar fi vazut-o in filmele de la inceputul anilor '30 si calaretele faimoase de la circul american de pe vremea aia. August trebuia sa reflecte influenta circarilor ecvestri europeni renumiti ca Fred Branda. Garderoba lui Jacob se baza pe moda din Liga Mica de la sfarsitul anilor '20 care se murdareste si se zdrentuieste tot mai tare in timp ce lucreaza la circ.

Citește și:


4. A existat vreo vedeta din secolul XX pe care ai folosit-o ca model pentru stilul personajului lui Reese Witherspoon?


Rochiile de seara ale Marlenei si imaginea de bodega au fost inspirate de minunata si superba Jean Harlow. Reese a fost minunata in modul in care a studiat tinuta complet diferita si limbajul corpului al vedetelor din anii '30 si cum a purtat si s-a miscat perfect in rochiile alea mulate dificil de purtat. Constance Bennett, tot una din favoritele mele, a inspirat una din tinutele de zi. Si, desigur, costumele lui Garbo din rolurile memorabile de fata atragatoare din Mata Hari au inspirat costumele din scenele cu elefantul ale Marlenei.

Trailer oficial:


Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.