Setari Cookie-uri

Premiera: Thor

Aventura epopeica a lui THOR ne poarta prin Universul Marvel de pe Pamintul zilelor noastre, pe taramul mistic din Asgard.

Regia: Kenneth Branagh
Cu: Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Natalie Portman
Data premierei: 6 mai 2011, in 3d si IMAX 3D.

Paramount Pictures si Marvel Entertainment prezinta THOR, cel mai tanar supererou din panteonul de supereroi care au inspirat generatii de iubitori ai genului.

Aventura epopeica a lui THOR
ne poarta prin Universul Marvel de pe Pamintul zilelor noastre, pe taramul mistic din Asgard. In centrul povestii sta Atotputernicul Thor, un razboinic puternic, dar arogant, ale carui fapte nesabuite reaprind un vechi razboi. Thor e surghiunit de tatal sau pe Pamint, fiind fortat sa traiasca printre oameni. Cand cel mai primejdios dusman din lumea lui Thor isi trimite pe Pamint fortele intunecate pentru a-l invada, Thor invata ce inseamna sa fii un erou adevarat.

THOR este povestea calatoriei mitice a unui erou: din printul rebel care considera ca s-a nascut pentru a mosteni tronul tatalui sau, la un supererou care invata ca trebuie sa-si castige dreptul de a conduce.

In 1962, acum deja legendarul duo Stan Lee si Jack Kirby au facut cunostinta cititorilor de benzi desenate marca Marvel cu The Mighty Thor, dand nastere unei ere noi de superaventuri si superactiune in care protagonistul este puternicul zeu nordic.

Thor este membru fondator al echipei de supereroi cunoscuta sub numele de “Razbunatorii” si este produsul acelorasi minti creative care i-au dat lumii pe Omul de Otel, Cei Patru Fantastici, X-Men si Omul-Paianjen.

E de la sine inteles ca materialul de inspiratie pentru toti cei implicati in productie au fost benzile desenate, insa, pe masura ce proiectul trecea din paginile colorate ale benzilor desenate pe marele ecran, echipa de realizatori a facut apel si la alte surse de inspiratie, din literatura. Actorii si toti cei implicati in preproductie au facut adevarate cursuri de mitologie nordica, invatand despre vikingi si mitologia lor din romane precum Siddhartha, al lui Hermann Hesse, de exemplu. Chris Hemsworth, australianul care il intruchipeaza pe Thor, spune ca a fost precum un curs la facultate: “Am primit carti care vorbeau despre oameni care se regasesc pe ei insisi si care fac pace cu propria existenta.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.