Setari Cookie-uri

Premiera: Potiche

Anumite sotii de politicieni, dar nu numai, au fost numite "potiches", inclusiv Madame Chirac, sau, mai recent, Segolene Royal.

MENTINEREA IN CONTEXTUL ANILOR ‘70

Faptul ca am ramas in anii ’70 ofera mai multa obiectivitate si permite a reflecta la criza actuala pe un ton de comedie, la care tin foarte mult. Desfasurarea actiunii in zilele noastre ar fi inasprit tonul filmului. Nu s-ar fi inteles importanta personajului Babin: in acel timp, Partidul Comunist avea peste 20% din electorat. Si, mai ales, societatea era divizata, cei de stanga si cei de dreapta nu comunicau, erau doua lumi inchise, mai ales in provincie. Sotia unei personalitati care se culca cu deputatul comunist era cu adevarat de neimaginat. A mai fost si placerea reconstituirii. Era epoca copilariei mele si ma distra sa ma joc cu amintirile. Dar nu doream sa cad in nostalgia si cliseele anilor ’70: jeans pattes d’elephants, orange-ul psychedelique, libertatea sexuala. Am vrut un ’70 destul de realist. Mai ales ca actiunea filmului se desfasoara in provincie, unde oamenii nu sunt la curent cu tot ce este la moda. Suzanne are, de altfel, alura unei femei din anii ’60, poate chiar ’50.

INTERVIU CU CATHERINE DENEUVE

Francois Ozon a vorbit cu dumneavoastra despre proiectul POTICHE inainte de a incepe sa lucreye la el.

Da, la fel ca la 8 FEMMES. Am urmarit filmul de la inceput, trecand prin toate etapele, pana la sfarsit. Imi place sa fiu de la inceput, pentru a-l intelege cu adevarat, sa-mi spun parerea, sa discut. Incercam sa merg pe directia dorita de Francois. El vorbea foarte bine despre ce face si ce vrea sa faca. Unor actori le place sa lucreze dupa ce scenariul este gata, mie imi place sa ma implic putin mai devreme. Am nevoie ca lucrurile sa vina din toate partile, pentru ca personajul se naste putin cate putin, nu pot sa-l construiesc singura inainte de filmare. Am o idee, bineinteles, dar nu pot cu adevarat sa construiesc personajul daca raman in abstract.

Cand personajul dumneavoastra s-a lansat in politica, v-ati gandit si la Segolene Royal?

Am avut o multime de modele si imagini de-a lungul filmului, in functie de situatie. Imagini personale, imagini simbolice, persoane pe care nu le voi numi pentru ca fie nu ar fi relevant, fie le-as diminua importanta. Dar ceea ce este sigur este ca m-am gandit la multe persoane.

Trailerul oficial:


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.