Kudika
1 Septembrie 2011

Ryan Gosling, Carey Mulligan si Christina Hendricks pornesc in Cursa vietii lor, film premiat pentru "Cel mai bun regizor" la Festivalul de film de la Cannes.

Ryan Gosling, Carey Mulligan si Christina Hendricks pornesc in Cursa vietii lor, film premiat pentru "Cel mai bun regizor" la Festivalul de film de la Cannes. Pe 16 septembrie, in toate cinematografele partenere din tara intra filmul bazat pe romanul omonim scris de James Sallis, care il are in centru pe un cascador nu foarte cunoscut, interpretat de Ryan Gosling, care activeaza si in calitate de sofer in timpul jafurilor.

Cel mai nou film al regizorului danez Nicolas Winding Refn (Bronson, Valhalla Rising) se avanta in salile de cinema ale Romaniei cu o distributie de exceptie, premiata la numeroase festivaluri ale industriei.

“Pilotul se identifica cu personaje pe care le-am gandit pentru Bronson si Valhalla Rising, aceste fapturi incredibile, divine. Ma intereseaza in mod deosebit aceasta parte neagra a eroismului, modul in care respectarea stricta a unui cod de onoare poate transforma viata unui om intr-o cursa psihotica” declara regizorul.

Ryan Gosling a fost cel care l-a abordat pe regizor pentru a-i propune adaptarea romanului Drive. Refn a privit acest roman cu interes prin prisma particularitatii scenariului, dar si a tonului narativ dur. Regizorul a vazut ca pe o oportunitate faptul ca protagonistul romanului nu are nume si este cunoscut drept Pilotul, fapt care starnea interesul pentru dramatic si intriga publicul. Personajul lui Gosling ascunde o viata dubla - cascador in timpul zilei, cel mai cautat pilot pentru jafuri in timpul noptii.

Pentru rolul lui Irene, regizorul Refn a distribuit-o pe Carey Mulligan, actrita nominalizata la premiile Oscar (An Education, Public Enemies, Wall Street: Money Never Sleeps). Mulligan s-a dovedit a fi un fan inrait al filmelor Bronson si Valhalla Rising, exprimandu-si dorinta de a lucra alaturi de regizor.

Filmul a primit numeroase recenzii pozitive, iar la festivalul de film de la Cannes a primit premiul pentru “Cel mai bun regizor” si a fost nominalizat la categoria Palmes D’or. Esenta filmului vine din dramatismul cu care Refn a imbinat stilul formal cu precizia sa caracteristica. Cursa se remarca prin tehnica cu care au fost create efectele vizuale, imbinarea locatiilor saracacioase si modul in care s-au realizat cascadoriile pentru focurile de arma.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: