Premiera One Day, ecranizarea romanului de David Nicholls

Premiera One Day, ecranizarea romanului de David Nicholls

ONE DAY este o drama romantica regizata de Lone Scherfig (An Education), adaptarea pentru marele ecran apartinandu-i lui David Nicholls, dupa romanul sau, One Day.

Douazeci de ani. Doi oameni...
ONE DAY este o drama romantica regizata de Lone Scherfig (An Education), adaptarea pentru marele ecran apartinandu-i lui David Nicholls, dupa romanul sau, One Day.

Dupa ce au fost impreuna o singura zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii facultatii, Emma Morley (Anne Hathaway, nominalizata la Oscar) si Dexter Mayhew (Jim Sturgess din Across the Universe), intre cei doi se infirpa o prietenie care va dura o viata. Ea este o fata provenita din clasa muncitoare, cu principii si ambitii, care viseaza sa faca lumea mai buna. El este un playboy dintr-o familie instarita, care viseaza ca lumea va fi terenul lui de joaca.

In cele doua decenii care au urmat, cei doi isi traiesc relatia prin intermediul mai multor zile de 15 iulie. Impreuna sau separat, ii vedem pe Dex si Em prieteni la bine si la greu, cu sperante si vise naruite, cu clipe fericite sau cu lacrimi in ochi. Undeva de-a lungul acestei calatorii, cei doi isi dau seama ca ceea ce cautau si sperau fusese acolo pentru ei dintotdeauna. Pe masura ce semnificatia acelei zile din 1988 li se dezvaluie, cei doi incep sa priceapa natura iubirii si a vietii.

E o poveste de iubire dupa toate regulile”, spune David Nicholls, “vorbeste despre prietenie, despre familie, nostalgie si regret, despre felul in care sperantele si visele noastre nu se indeplinesc intocmai am dori noi. E o poveste cu nuante dulci-acrisoare.”

Cand au inceput filmarile la One Day, romanul era deja un bestseller in toata lumea. A fost tradus in 31 de limbi, o raritate pentru zilele noastre, si a fost pe primul loc la vanzari in Marea Britanie, Italia si Suedia, pe locul al doilea in Germania si pe locul 3 in Rusia. Romanul a castigat premiul Galaxy National Book pentru carti de fictiune pentru marele public si, din 2009, cind a fost publicat pentru prima data, s-a vandut in peste 400.000 de copii in Marea Britanie. Criticii au fost la fel de entuziasmati, Henry Goldblatt de la Entertainment Weekly spunand despre film ca este “un portret intens, frumos si devastator al doua suflete pereche”.

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri