Setari Cookie-uri

Premiera One Day, ecranizarea romanului de David Nicholls

ONE DAY este o drama romantica regizata de Lone Scherfig (An Education), adaptarea pentru marele ecran apartinandu-i lui David Nicholls, dupa romanul sau, One Day.

Filmarile au avut loc in vara lui 2010 si au durat opt saptamini. S-a turnat la Londra, Edinburgh, Paris si in Dinard, un orasel din Bretagne care a inlocuit Grecia scenelor de vacanta din carte, suplinind-o cu brio prin romantismul peisajelor.

Coloana sonora
este imbogatita de un soundtrack care evoca muzica pe care Dex si Em o asculta de-a lungul vietii, in diferite epoci. Karen Elliott, supervizorul muzical, a adus filmului un bonus nesperat: Elvis Costello, muzicianul-simbol, a vazut un montaj needitat al filmului si a fost atit de impresionat, incat a compus o piesa originala pe care a interpretat-o impreuna cu trupa sa, The Imposters. Piesa e intitulata “Sparkling Day”, iar Scherfig spune, simplu: “E un cantec minunat.”



ONE DAY este o productie Focus Features si Random House Films, in asociere cu Film4 si Color Force. Un film de Lone Scherfig Film, cu Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson, Ken Stott, Romola Garai, Rafe Spall. Director de casting: Lucy Bevan. Editor muzical: Karen Elliott. Muzica: Rachel Portman. Creatoare de costume: Odile Dicks-Mireaux. Editor: Barney Pilling. Scenograf: Mark Tildesley. Director de imagine: Benoit Delhomme, AFC. Coproducator: Jane Frazer. Producator executiv: Tessa Ross. Producator: Nina Jacobson. Bazat pe romanul lui David Nicholls. Scenariul de David Nicholls. Regia: Lone Scherfig.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.