Setari Cookie-uri

Izvorul femeilor

La avanpremiera romaneasca a filmului, regizorul Radu Mihaileanu a fost aplaudat minute bune de o sala plina pana la refuz, cu spectatori care au stat si pe jos, si a raspuns cu umor intrebarilor venite din public.

Regie: Radu Mihaileanu
Distributie: Hafsia Herzi, Leila Bekhti
Premiera: 29 Martie 2012

„Izvorul femeilor”/ „La source des femmes”, cel mai recent film al regizorului franco-roman Radu Mihaileanu a fost prezentat in premiera mondiala anul acesta in competitia de la Cannes.

Emotionat de reactia publicului romanesc si asaltat de intrebari, Radu Mihaileanu a spus povestea din spatele filmarilor care au durat 11 saptamani. „Izvorul femeilor” este un „omagiu adus femeilor arabe si, de fapt, femeilor in general”, spune Mihaileanu. Inspirat de o poveste reala care s-a petrecut in Turcia in 2001, filmul relateaza o intamplare dintr-un sat din Maroc in care traditia locului spune ca femeile trebuie sa aduca apa in fiecare zi dintr-un izvor sapat in munte. Revoltate de accidentele repetate care s-au intamplat de-a lungul timpului, femeile musulmane, conduse de Leila (Leila Bekhti), o tanara mireasa non-conformista, intra intr-o greva a iubirii si a sexului pentru a-i determina pe barbati sa preia responsabilitatea aducerii apei in sat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.