Setari Cookie-uri

Izvorul femeilor

La avanpremiera romaneasca a filmului, regizorul Radu Mihaileanu a fost aplaudat minute bune de o sala plina pana la refuz, cu spectatori care au stat si pe jos, si a raspuns cu umor intrebarilor venite din public.

Intrebat despre actorii care au jucat in film, regizorul a afirmat ca majoritatea dintre ei sunt profesionisti, dar sunt si oameni care chiar locuiesc in satul in care a filmat pentru ca „era imposibil sa nu le filmez frumusetea”. Despre Leila Bekhti, actrita principala a filmului, Mihaileanu a marturisit ca este o buna prietena de-a sa si ca a scris rolul special pentru ea. La fel, Hafsia Herzi („La Graine et le Mulet” - premiul César pentru cel mai bun film francez 2008 si Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Venetia, 2007), interpreta rolului Loubnei din „Izvorul femeilor”, este o alta prietena buna a regizorului.

„Izvorul femeilor” a fost numit de publicatia americana de specialitate „The Hollywood Reporter” - „o mostra semnificativa de cinema mondial cu priza la public, o fabula moderna a zilelor noastre, ce exploreaza emanciparea femeilor in lumea araba”.

Citește și:

„Pelicula, ce are o imagine luxurianta si plina de culoare si amesteca melodrama, comedia de public larg, un mesaj puternic si exotismul Orientului Mijlociu, va seduce publicul non-discriminatoriu si va creste popularitatea interesului actual pentru revolutiile nord-africane”, noteaza publicatia americana „Variety.”

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.