Setari Cookie-uri

Muzica si distractie: Festivalurile lunii august

Luna august aduce in Romania numerosi artisti internationali, de la Moby, Noisettes, Deftones si Guano Apes, la Tarja si Iggy Pop, care vor concerta, alaturi de trupe romanesti, la diverse festivaluri, care impanzesc tara, de la munte pana pe litoral.


Muzica nu se opreste nici in urmatorul weekend (19 - 20 august), cand la Cetatea Alba Iulia va avea loc cea de-a treia editie a festivalului Dark Bombastic Evening.

Evenimentul, dedicat muzicii underground, a debutat la Bucuresti, avand loc in 2009 in Silver Church si in 2010 in Kulturhaus. In cadrul editiei 2011, cea mai complexa de pana acum, vor concerta intre zidurile fortaretei - numita in prezent Centrul Cultural Poarta 7 - trupele: Roma Amor (Italia), Draconian (Suedia), Vulture Industries (Norvegia), Hexvessel (Finlanda/ Marea Britanie), Alcest, Les Discrets si Year of No Light (Franta), Dirty Granny Tales (Grecia), Rome (Luxemburg), Loell Duinn (Croatia) si, din Romania, Dordeduh si Sunset in the 12th House.

Cu peste 6.000 de metri patrati de curti exterioare si 1.000 de metri patrati de spatii interioare, locul de desfasurare a festivalului este si usor accesibil, chiar din centrul orasului, dar si foarte intim datorita zidurilor inalte ce-l inconjoara, potrivit organizatorilor.

25 - 28 august: Festivalului Peninsula / Festivalul Stufstock

Spre sfarsitul lunii, iubitorii de muzica se vor indrepta catre Targu Mures, unde, in perioada 25 - 28 august, are loc cea de-a noua editie a Festivalului Peninsula, cel mai amplu eveniment muzical din Romania, ce va cuprinde aproape 70 de concerte pe parcursul celor patru zile. Printre prezentele remarcabile la Tuborg Green Fest Peninsula se numara Iggy Pop & The Stooges, in premiera in Romania, Guano Apes, Kasabian, Within Temptation si Hammerfall.

Pe scenele festivalului se vor succeda in urmatoarele zile Kasabian, Danko Jones, Markus Schulz, Andy C, Grimus, Les Elephants Bizzares (26 august), Iggy Pop & The Stooges, Nick Warren, Anima Sound System, Luna Amara, Suie Paparude (27 august) si Within Temptation, Hammerfall, Gentleman and the Evolution, alaturi de Compact, Vunk, Guess Who, Mihai Popoviciu, Toulouse Lautrec (28 august).

Organizatorii Peninsula au mai anuntat concursuri de design si de protejare a mediului, precum si sectiunea "Festival Park", in cadrul careia au fost selectate 30 de ONG-uri, cu programe diverse, de la informare si consiliere in cariera sau anti-SIDA pana la scufundari subacvatice, extreme frisbee, concurs de sarit coarda, "olimpiada de hidratare", jocuri de carti sau "crash simulator", in scopul sensibilizarii tinerilor cu privire la siguranta rutiera.

Pe de alta parte, Festivalul Stufstock, redenumit Stufstock Rockarte si aflat tot la cea de-a noua editie, va aduce anul acesta pe plaja de la Vama Veche o saptamana de rock, film, teatru si fotografie, in perioada 21 - 29 august. Pana in prezent nu au fost anuntate trupele ce vor evolua in festival.

Sursa: 9AM.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.