Setari Cookie-uri

Batalia instrumentelor muzicale: Drum and piano

Havasi se intoarce!

Havasi este un inovator in materie de compozitie muzicala, artistul facand inca o data dovada geniului sau printr-un concept muzical fascinant: „Drum and Piano”. Batalia instrumentelor muzicale este una dintre cele mai spectaculoase parti ale concertului HAVASI Symphonic, in care pianistul clasic si bateristul rock, Endi, isi vor masura fortele pe scena in cadrul noului concert de la Bucuresti, programat anul acesta pe 3 noiembrie, la Sala Palatului.

„Drum and Piano” se bazeaza pe o idee originala a tanarului Havasi: ce se intampla cand un pianist de muzica clasica si un tobosar de rock sunt reuniti pe aceeasi scena? Rezultatul este un moment de maxima intensitate si de o virtuozitate uluitoare, „o bomba de energie muzicala”. Proiectul a fost conceput si desavarsit in aproape doi ani de zile, iar rezultatul este un album fara precedent, in care se intalnesc pentru prima data doua instrumente de o mare forta si cu o puternica personalitate, care pana acum au excelat in genuri muzicale complet diferite.

Citește și:

Premiera Drum and Piano a avut loc pe 11 iulie 2011, in cadrul TED Global din Scotia, una dintre cele mai cunoscute conferinte stiintifice din lume ce a gazduit numerosi laureati ai premiului Nobel, dar si personalitati precum Bill Clinton, Gordon Brown sau Bill Gates, surprinzand intreaga audienta. Scopul acestui moment muzical a fost tocmai acela de a dovedi tuturor faptul ca in arta nu exista bariere insurmontabile. Doua genuri muzicale, reprezentate in „duetul” acestor instrumente, respectiv muzica clasica si cea moderna, sunt extrem de diferite dar au totusi atat de multe in comun, reusind sa fuzioneze perfect intr-un amestec de sonoritati si ritmuri care surprind si emotioneaza in egala masura. „Efectul pe care o astfel de compozitie muzicala il are asupra publicului este fabulos. Energia pe care o degaja momentul dintre Endi si Havasi dezlantuie spiritele si te imbie sa visezi catre libertate, fericire. Senzatia pe care o traieste fiecare spectator care asista la ’batalia’ dintre pian si tobe este un amestec de emotii si senzatii atat de intense incat nu pot fi descrise in cuvinte, trebuie pur si simplu experimentate” scria o publicatie din Marea Britanie dupa premiera oficiala a conceptului „Drum & Piano”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.