Setari Cookie-uri

Becksperience: cine Suie in trenul cu Elefanti?

Experienta Becks, pe care evenimente preccum cel de vineri incearca sa o promoveze, este una traita de un colectiv de fani ai muzicii bune, este una centrata pe distractia si voia buna facilitate, nu descatusate, de berea germana. Recunosc cum stateam tremurand pe peronul 14 al Garii de Nord, ma pregateam mental pentru o atmosfera mai haotica pe trenul Becksperience, cel care, intr-o ora, avea sa spuna nu conventionalului. Insa organizatorii si-au facut bine lectia si i-au descurajat pe fanii prea inraiti ai berii, au dat fanilor o partitura muzicala de exceptie, iar rezultatul mi-a intrecut asteptarile.

Experienta Beck’s, pe care evenimente preccum cel de vineri incearca sa o promoveze, este una traita de un colectiv de fani ai muzicii bune, este una centrata pe distractia si voia buna facilitate, nu descatusate, de berea germana. Recunosc – cum stateam tremurand pe peronul 14 al Garii de Nord, ma pregateam mental pentru o atmosfera mai haotica pe trenul Beck’sperience, cel care, intr-o ora, avea sa spuna “nu” conventionalului. Insa organizatorii si-au facut bine lectia si i-au descurajat pe fanii prea inraiti ai berii, au dat fanilor o partitura muzicala de exceptie, iar rezultatul mi-a intrecut asteptarile.

Pana la 22:00, ora plecarii, posesorii celor 300 de invitatii se urcasera deja in trenul brand-uit de Becks cu abtibilduri pe toate geamurile. Pe cand imi oblojeam degetele albastrite de frig intr-un calduros vagon-restaurant, am auzit vocea amfitrionului Ciprian Dinu (DJ la radioul meu preferat) si m-am linistit: tot ansamblul vizualo-auditiv pregatit de Beck’s parea o premeditare dulce, menita sa ma plaseze in elementul meu. Panelele aliniate de-a lungul vagoanelor, ecranele presarate in spate si in fata, toate imbracau vagoanele intr-o atmosfera eleganta, cu mult superioara imaginilor de cosmar cu care e familiarizat, din pacate, oricine face naveta cu CFR-ul.

In timp ce musterii deja dadeau pe gat berile gratuite incluse in invitatie (primiseram 4 cupoane, a cate o bere fiecare), ni se anuntau prin difuzoare concertele si concursurile puse la cale pentru animarea celor 6 ore de drum la care ne angajaseram. Eu ma uitam in jur, cu ochi de cronicar: adunatura caleidoscopica de calatori facea parte din ineditul experientei, mai ales pentru ca organizatorii au stiut sa multumeasca asa o multime multicolora (ca varsta, look si manifestari) de petrecareti. E greu sa injghebi un mini-festival pentru consumatorii de bere, de vreme ce preferinta la bautura nu ne da de gol gusturile in materie de muzica.

Daca Beck’s a promis un du-te-vino neconventional, era de la sine inteles ca muzica aferenta va vira spre alternativ, insa cheia succesului unei asemenea afaceri a constat in alegerea unor formatii digerabile – chiar si pentru iubitorii de pop, dance sau house, adica, intr-un cuvant, mainstream. DJ-ii (Gojira, Vika Jigulina si Haute Couture) au avut grija sa mixeze variatiuni dansabile, care au antrenat gleznele si-au incalzit vagoanele pana la sufocare – scopul era ca, pe parcursul orelor de bubuiala propagata de-a lungul si de-a latul trenului, fluxul melodic sa joace rol de punte intre house-eri si rock-eri... Nemaiauzit? Poate. Pe de alta parte, nimic nu leaga oamenii ca suflul mortii-n ceafa, iar topaiala pe ritmurile dracesti cam ameninta sa rastoarne Hi-Fi-ul feroviar...
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.