Chef Richard Abou Zaki reconfirmă în 2025 statutul său de lider în gastronomia internațională, obținând pentru al patrulea an consecutiv mult-râvnita stea Michelin pentru restaurantul său, Retroscena.
Chef Richard Abou Zaki, una dintre cele mai carismatice și respectate figuri din gastronomia românească și internațională, a reușit din nou să urce pe podiumul excelenței culinare. Juratul de la Chefi la cuțite a primit pentru al patrulea an consecutiv prestigioasa stea Michelin, distincție care confirmă nivelul remarcabil la care funcționează restaurantul său, Retroscena, situat în Italia.
Richard Abou Zaki este singurul român cu o stea Michelin
Performanța este cu atât mai impresionantă cu cât Richard rămâne singurul român recompensat cu această distincție în 2025, într-un domeniu în care excelența este evaluată la milimetru, iar menținerea standardelor devine o misiune aproape titanică.
„Este o bucurie enormă acest rezultat obținut alături de întreaga mea echipă. Este al patrulea an cu stea Michelin și de fiecare dată ne-a adus emoții uriașe”, a declarat chef-ul, vizibil emoționat.
Citește și:
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Richard Abou Zaki, jefuit în Italia: Pizzeria sa a fost vandalizată de hoți
- Andreea Ignat a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14: Triumful cuțitului de aur al lui chef Richard Abou Zaki
- Mădălina Ghenea și Richard Abou Zaki, surprinși la Roma: Ne-am înțeles foarte bine. O colaborare prinde contur în Italia
Excelența, muncă de echipă și un vis devenit realitate
Chef Abou Zaki recunoaște că distincția este rodul unei munci susținute, a unei echipe dedicate și a pasiunii cultivate zi de zi în bucătărie.
„Zi de zi să păstrezi aceste standarde și să le oferi oaspeților cea mai frumoasă experiență gastronomică este o responsabilitate foarte mare”, a subliniat el.
Ceea ce îl emoționează și mai mult este faptul că mulți dintre oaspeții care ajung la Retroscena sunt români care parcurg sute sau chiar mii de kilometri pentru a trăi o experiență culinară autentică.
„Am avut clienți din Timișoara, Cluj, București, chiar și din orașul meu natal, Piatra Neamț. Asta îmi umple inima de bucurie.”
Bucătar de top, dar și tată devotat
În spatele chefului de elită se ascunde și un tată blând și dedicat. Richard Abou Zaki vorbește cu emoție despre fiica sa, Carlotta, care la doar patru ani a avut deja „prima discuție serioasă despre valori și viață”.
- Chefi la cuțite 20 noiembrie 2024: Richard Abou Zaki câștigă amuleta cu Cocco Bello al Mare
- Șoc la Chefi la cuțite! Juratul Richard Abou Zaki a leșinat în platou: Mi-am pierdut toate forțele...
- Tensiuni și scandal la Chefi la cuțite! Chef Richard Abou Zaki a pus-o la zis pe una dintre concurente: Nu vorbi deasupra mea!
„I-am spus că fericirea nu stă în cadouri, ci în ceea ce înveți, în ce devii. Eu am muncit pentru tot ce am, iar asta e lecția pe care vreau să i-o transmit.”