Setari Cookie-uri

6 Mituri despre pastilele anticonceptionale

Iata care sunt cele mai intalnite mituri despre anticonceptionale si care este, de fapt, adevarul.

Pastilele anti-conceptionale continua sa suscite controverse. Majoritatea dintre acestea se nasc in jurul efectelor adverse dar si a ideilor preconcepute, a miturilor legate de pilule. Iata care sunt cele mai des intalnite si care este, de fapt, adevarul.

6 Mituri intalnite despre anticonceptionale

anticonceptionale Foto: stickasa, Shutterstock

Mit: Folosirea pilulei pe termen lung reduce fertilitatea

A studiu efectuat la Copenhaga a aratat ca volumul ovarian este cu 52 % mai scazut la femeile care folosesc pilule in comparatie cu cele care nu o fac. Vestea buna este ca aceasta schimbare este reversibila o data cu incetarea tratamentului. Este nevoie insa de trei luni pentru a putea da un pronostic in privinta fertilitatii.

Mit: Este periculos sa "sari" peste menstruatie

"Nu este nici un pericol daca iei pilule fara pauza pentru a scapa de menstruatie', spune Louise Farrell, vice-presedinta Colegiului Regal de Obstetrica si Ginecologie din Australia si Noua Zeelanda. Metoda nu este infailibila si poate inceta sa dea rezultate dupa cateva luni. Ideal este sa folosesti o pilula monofazica

Citește și:

Mit: Pilula cauzeaza cresterea in greutate

Din contra, anumite pilule au efectul contrar spun specialistii. Cresterea in greutate tine, de fapt, de efectul psihologic. Unele femei isi imagineaza ca atunci cand iau pilule, pofta lor de mancare creste si, implicit, se ingrasa.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.