Setari Cookie-uri

Primii 3 pasi catre libertatea financiara

Libertatea financiara este un concept pe care fiecare dintre noi il interpretam in mod diferit. Majoritatea dintre noi insa se gandesc la bani si cred ca acestia sunt raspunsul.

Una dintre ideile impamantenite este ca abundenta financiara este echivalenta cu libertatea financiara. Desi mai multi bani ajuta, exista multe exemple care contrazic aceasta idee. Sunt oameni care castiga lunar sume uriase dar cumva traiesc de la un salariu la altul. Pe de alta parte, exista persoane cu benituri modeste dar care se considera libere din punct de vedere financiar. Si mai sunt si cei care fac ceea ce le place si se simt minunat.

Ce trebuie sa faci pentru a avea libertate financiara?

libertate financiara Foto: ra2studio, Shutterstock

Calea clasica - facultate, job, casa, familie, pensie nu este neaparat si cea catre libertate financiara cu atat mai putin intr-o tara ca Romania. Primul pas pentru a intelege ce inseamna pentru tine libertatea financiara este sa te intrebi ce ai face daca banii nu ar fi o problema.

Ai renunta la un job pe care nu il suporti si ai face ceea ce iti place? Ai calatori in jurul lumii? Ai incepe afacerea la care visezi de atatia ani. Libertatea financiara le face posibile. Daca asta iti doresti de la viata, poti obtine. Si nu tine doar de bani.

Citește și:

Al doilea pas este sa intelegi ca a avea bani nu este suficient. Ceea ce faci cu acei bani este si mai important, spune Adam Hagerman, coach financiar. Din pacate, suntem invatati sa ne gandim la bani ca la o problema pe care ne sta pe cap. "Este important sa schimbi aceasta perceptie si sa privesti banii ca pe un instrument," spune expertul.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.