Setari Cookie-uri

Vreau mai mult timp – Mic indreptar de productivitate

Cum reusim sa controlam timpul?

Ai observat si tu ca , in ultimii ani, timpul parca nu mai e acelasi. Nu a venit sfarsitul lumii in 2012, asa cum s-a prezis, insa timpul s-a accelerat iar clipele trec mult mai repede. Anumite voci sustin ca o zi de 24 de ore din 2017 este ehivalentul a doar 16 ore din anii '80.

Si asta nu e tot. Sunt convinsa ca ai observat faptul ca atunci cand faci ceva ce iti place sau esti in compania fiinte iubite, clipele se scurg cu o viteza uluitoare. Pe de alta parte, atunci cand faci ceva ce iti displace, astepti sau esti intr-o companie plictisitoare, secundele abia se tarasc. O prietena mi-a povestit ca trebuia sa ajunga la o intalnire si ca totul mergea pe dos. A gasit masina pe pana, traficul in centrul Bucurestiului a fost infernal si, cu toate acestea a ajuns la ora stabilita. A fost suficient sa isi imagineze ca nu intarzie.

Asadar, cine pe cine controleaza? Timpul pe noi, sau noi, timpul?

timp Foto: icedmocha, Shutterstock

Citește și:

Pentru a gasi raspunsul la aceasta intrebare, iti propun un experiment. Data viitoare cand te grabesti undeva si iti spui ca nu este timp, respira adanc si opreste-ti gandurile. Spune-ti ca ai timp suficient pentru a ajunge sau pentru a face tot ceea ce ti-ai propus. Vei constata o diferenta uriasa. Brusc, nu te vei mai grabi si, mai mult decat atat vei avea timp sa faci chiar mai mult decat ti-ai propus. Nu te gandi la lista lunga de taskuri si nici nu te lasa coplesita de acestea. Abordeaza-le pe rand si concentreaza-te asupra momentului prezent. Vei constata ca devii extrem de productiva. Inlocuieste adrenalina si graba cu o senzatie linistitoare de pace si de certitudine ca vei reusi sa duci la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus. Astfel, le vei fi de ajutor celor din jur dar si tie insati.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.