Setari Cookie-uri

4 Semnale de alarma din partea sistemului tau digestiv

Cele mai des intalnite semnale pe care sistemul tau digestiv ti le trimite.

Esofagul, stomacul, colonul, pancreasul, ficatul - sistemul tau digestiv le include pe toate. Atunci cand ceva nu functioneaza cum trebuie in aceasta zona, corpul te alerteaza. Unele dintre simptome par atat de nesemnificative, incat le trecem adesea cu vederea. O senzatie aparent banala, de nod in gat, de exemplu semnaleaza insa o problema care, neglijata in timp, poate avea urmari neplacute. Viata este prea frumoasa pentru a nu te bucura de ea intr-un corp sanatos. Asadar, iata cateva dintre cele mai des intalnite semnale pe care sistemul tau digestiv ti le trimite atunci cand are nevoie de ajutor calificat. Nu sta pe ganduri si rezolva oricare dintre problemele de mai jos inainte sa devina grave.

Tine cont de urmatoarele semnale trimise de sistemul tau digestiv

sistem digestiv Foto: wavebreakmedia, Shutterstock

Ai un nod in gat

Atunci cand hrana nu mai aluneca pe gat asa cum trebuie, mergi la doctor mai ales daca senzatia se amplifica in timp. Fii atenta si la alte simptome asociate cu aceasta cum ar fi tusea, raguseala, sughitul sau senzatia de satietate dupa doar cateva inghitituri.

Citește și:

Pantalonii nu te mai incap

Atunci cand constati ca iti este mai greu sa te inchei la blugi decat doar in urma cu cateva zile, nu da vina pe zona usor pufoasa de pe abdomen. Balonarea - semn ca trupul retine prea multe gaze, este o problema comuna rezultata din mancat in exces sau cu aer. Balonarea brusca, fara un motiv evident, insotita de durere sau scaune cu sange, este un semnal de alarma. Nu ezita sa consulti un medic.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.