Setari Cookie-uri

Puterea la feminin: 11 filme despre femei extraordinare de vazut in 2017

Filme cu si despre femei deosebite care au marcat vietile celor din jurul lor, femei puternice care au devenit legende si femei care s-au transformat in intr-un mister periculos de iubit.

Alien: Covenant

Va mai aduceti aminte de Ellen Ripley, prima eroina dintr-un film de actiune si cea care a devenit un model de inspiratie pentru femeile din lumea intreaga, odata cu seria horror science-fiction Alien? Noul film Alien: Covenant continua actiunea din Prometheus, incercand totodata sa se apropie mai mult de stilul primelor filme Alien, iar de aceasta data Katherine Waterston va fi cea care va prelua stafeta pentru a interpreta rolul unui personaj feminin, la fel de puternic si de convingator cum a fost Ripley (rol care i-a adus faima internationala actritei Sigourney Weaver)

Wonder Woman

Deja un simbol al puterii feminine in intreaga lume, Wonder Woman, care a fost desemnata oficial in 2016 ambasadoare onorifica a ONU pentru emanciparea femeilor, are in sfarsit parte de propriul film. Super-eroina este celebra pentru lupta sa pentru dreptate, pace si egalitate, insa inainte de a deveni Femeia Fantastica, ea a fost Diana, printesa amazoanelor care traia pe o insula paradisiaca, fiind antrenata pentru a fi o razboinica de neinvins. In momentul in care un pilot american aterizeaza pe insula si ii vorbeste despre un razboi mortal intre oameni Diana incepe sa-si puna intrebari asupra vietii si destinului sau.

Citește și:

My Cousin Rachel

Fanii filmelor de epoca vor fi extrem de incantati la vederea trailer-ului pentru filmul My Cousin Rachel. Filmul, pe care trebuie sa recunosc il astept cu nerabdare, este o adaptare a romanului cu acelasi titlu scris de Daphne Du Maurier. Pentru cei care nu au citit cartea, acesta va fi un adevarat si fascinant mister. Cand varul bogat al lui Phillip Ashley moare subit in circumstante suspecte el este convins ca a fost ucis de noua lui sotie Rachel. Lucrurile se schimba insa in momentul in care acesta se indragosteste de Rachel si realizeaza ca suspiciunile erau nefondate. Sau oare chiar au fost? Incearca Rachel sa se foloseasca de Phillip pentru a detine mosia pe care i-a lasat-o lui varul sau in loc sa i-o lase ei? Va face ea din Phillip urmatoarea vitima? Pentru cei cu aspiratii de mici Sherlock Holmes, filmul misterios si romantic in acelasi timp va fi o adevarata provocare.

Citește și:

The Beguiled

Un remake regizat de Sofia Coppola care ii are in rolurile principale pe Colin Farell, Nicole Kidman si Kirsten Dunst. Actiunea filmului se centreaza pe situatia unui soldat ranit care ajunge sa se refugieze intr-un internat de fete. Din victima, insa, devine seducator, transformand atmosfera linistita si lipsita de dorinte din internat intr-una de gelozie si inselaciune, trezind in fiecare dintre femei sentimente puternice, de la dragoste, sexualitate reprimata, dorinta si, in final, razbunare. In filmul original actiunea se concentreaza pe povestea barbatului, dar Sofia Coppola schimba putin regulile si intoarce atentia asupra grupului de femei si a relatiilor complicate dintre ele.

A Quiet Passion

Povestea lui Emily Dickinson, una dintre cele mai cunoscute autoare de poezii care au trait vreodata. Cynthia Nixon (cunoscuta din Totul despre sex) va fi cea care isi va asuma rolul de a o interpreta pe Emily. De la zilele in care era o scolarita in Massachusetts, pana la moartea ei prematura in 1886, A Quiet Passion va examina si prezenta scrierile acesteia, fascinatia ei pentru dragoste si moralitate, relatia cu sora ei Lavinia, stilul de viata sihastru (spre sfarsitul vietii sale, Dickinson comunica doar din spatele unei usi inchise) si credintele ei feministe de neclintit.

Citește și:

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.