Stiu ca, uneori, abia astepti sa scapi de la birou, sa ajungi acasa si sa te cuibaresti in pat, cu o carte buna in mana. Dar daca tot s-a facut vreme frumoasa, ce parere ai de un week-end in aer liber, alturi de iubitul tau sau prietenele tale, in care sa stati la soare, in parc si sa cititi cartile preferate sau de ce nu, sa descoperiti unele noi. Imi face placere sa iti recomand patru volume, fiecare scris intr-un registru diferit, care m-au cucerit la inceput de primavara.

Tudor Deac - Captiv

Tudor Deac este, cumva, copilul teribil al literaturii romanesti. Chemarea de a scrie, resimtita inca din adolescenta, s-a materializat in 2016 in romanul de debut, intitulat "Captiv." Captiv este genul de carte care te prinde de gat si nu-ti mai da drumul. Care te face sa bei nu una, ci zece cafele in speranta ca doar, doar vei reusi sa stai treaza toata noaptea, sa vezi ce se intampla. "Captiv" nu se citeste doar cu mintea si cu sufletul, ci cu intreg corpul. Poti citi romanul ca pe o poveste de dragoste - din care nu lipsesc tradarile, minciunile, adulterul, scenele explicite de sex, dar si ca pe un drum spre sine. Eroul merge, cauta, gaseste, pierde, arunca, fuge, lupta, cade, se inalta si iubeste cu pasiune. Iar tu iti vei dori sa fii Roxana. Sau poate chiar Laura.

Cristina Zairoiu - inDECIZII

Am citit cartea Cristinei intr-o seara. "Se citeste usor", m-a avertizat autoarea. Si nu pentru ca ar fi usoara dar pentru ca in framantarile personajului principal Ana Maria, alintata Mimi, m-am regasit suta la suta. Si cred ca te vei regasi si tu. Sunt convinsa ca ti-ai pus intrebarea "cine sunt eu cu adevarat?". Ca ti s-a intamplat sa nu iti placa jobul tau dar totusi sa ramai acolo sau iti cumperi mai multe haine decat ai nevoie doare pentru a umple un gol interior. Sau poate ca ti s-a intamplat ca frica sa te impiedice sa faci o schimbare majora in viata ta pentru a fi alaturi de barbatul pe care il iubesti. Despre acestea si multe altele citim in cartea de debut a Cristinei Zarioiu. Stilul scriiturii, cald si apropiat, ca intr-o discutie cu cea mai buna prietena si arhitectura cartii, cu un final surprinzator, fac ca (In)Decizii sa fie o lectura deosebit de agreabila.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: