Strauss Coffee ne invita la o ceasca de cafea cu constiinta

Strauss Coffee ne invita la o ceasca de cafea cu constiinta

Compania anunta un nou proiect, prin care isi doreste sa sustina, la nivel global, femeile care cultiva cafea.

In Honduras, Strauss Coffee a investit in COMUCAP – o Cooperativa a femeilor din La Paz, compusa din 286 de membrii. Acesta a fost fondata in 1993 din necesitatea de a promova drepturile femeilor. La inceput a pornit prin a fi un show de radio ce avea scopul de a educa femeile, insa acum este o organizatie ce schimba vieti, cu sute de membri. Conform World Heath Organization, Hounduras este cea mai violenta tara din lume, cu cea mai mare rata a abuzului barbatilor asupra femeilor. Cooperative ca aceasta ofera o salvare vitala in materia consilierii, educatiei, indrumarii in business si facilitarii creditarii. Aceasta le ofera locuri de munca cinstite, pentru ca femeile sa poata aduce siguranta familiilor lor.

Strauss Coffee va sustine cooperativa in diferite modalitati, in special la infrastructura – s-a contribuit la noi masinarii de uscare a boabelor, lucru ce va creste randamentul semnificativ si de aici vor rezulta mai multi bani pentru cooperative si pentru femeile ce activeaza in aceasta industrie. Cooperativa COMUCAP a fost aleasa, in primul rand, datorita cafelei lor care atinge standardele de gust ale Staruss Coffee: doar cele mai bune cirese sunt culese si zdrobite pentru a produce o cafea delicioasa cu urme de nucsoara, lapte de malt si caramel. Aceasta a fost aleasa si deoarce cooperativa functioneaza cu beneficii reciproce din partea tuturor membrilor. Cafeaua de la COMUCAP va fi lansata pe piata in acest an.

In Vietnam, Strauss Coffee investeste in programul “Cladind competenta femeilor in Vietnam”, program ce va sustine un grup de 300 de femei care cultiva cafea – vaduve, singure, minoritati si femei sarace, cu scopul de a le imbunatatii cunostintele, capacitatile, calitatea cafelei pentru ca in final sa genereze venituri suplimentare. Facand parteneriat cu ACOM, comerciant de cafea si companie vietnameza de sustenabilitate, Strauss Coffee va achizitiona Robusta Coffee de la aceasta asociatie si va investi in masinarii de procesare si in alte echipamente care sa imbunatateasca calitatea cafelei, plantarea pomilor fructiferi de valoare ridicata pentru a oferi umbra si in organizarea femeilor in programe de munca in cooperativa, dandu-le astfel mijloacele si oportunitatile pentru a-si crea propriile competente, cu scopul de a avea access la servicii extinse.

“Pentru Strauss Coffe acest proiect nu este doar despre cafea. Noi facem acest lucru deoarece le-am cunoscut pe aceste femei si am inteles ca noi nu le oferim lor doar mijloace mai bune de a-si creste cafea, ci noi le ajutam sa isi creasca increderea de sine” a spus Celine Bannino, CMO Strauss Coffee. “Acest proiect imbunatateste increderea pe care ele o au in culturile de cafea, dar si increderea pe care o au in ele, ca fiind femei puternice si capabile. Le invata ca pot trece peste orice provocare. Impactul acestei cooperari este direct – asupra femeilor care cresc cafea, pe de-o parte si asupra consumatorilor din toata lumea care se bucura de produsele lor, pe de alta parte.”

“Noi insistam in a furniza acestor asociatii lucrurile de care au nevoie cel mai mult si prin acest lucru putem crea o valoare adaugata care va transcede comunitatilor lor“, a sustinut Amir Levin, COO Strauss Cofee. “Pe termen lung ne propunem sa cooperam cu mai multe cooperative de femei si ferme din jurul lumii. Prin cresterea atentiei acordate sustenabilitatii, continuam sa ne adresam nevoilor pe termen lung ale industriei adevarate a cafelei, ce are un impact pozitiv asupra vietii oamenilor”.

Despre Strauss Coffee

Strauss Coffee este o companie globala de cafea, una dintre cele mai importante zece companii de acest fel din lume, cu vanzari anuale de aproximativ un miliard de dolari. Compania a investit si dezvoltat brand-uri locale de cafea, care sunt lideri de piata in Brazilia, Polonia, Romania, Serbia, Rusia, Ucraina si Israel. Compania opereaza pe 14 piete din intreaga lume, avand aproximativ 7.500 de angajati. Misiunea Strauss Coffee este de a promova cultura cafelei si de a impartasi pasiunea pentru cafea cu consumatorii din intreaga lume.

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri