Setari Cookie-uri

3 motive pentru care ti-e foame tot timpul

Exista trei motive principale pentru aparitia senzatiei de foame!

senzatia de foame Foto: OrelPhoto, Shutterstock

Iti este familiara, nu-i asa? Senzatia teribila de foame care apare la scurta vreme dupa ce ai mancat micul dejun. De ce oare ajungi in aceasta situatie? Exista trei motive principale pentru aparitia acestei senzatii neplacute si nedorite dar si cateva modalitati usoare prin care te poti asigura ca te vei simti satula dupa fiecare masa. Iata care sunt acestea si ce anume poti face pentru a te ingriji de sanatatea ta.

1. Mananci prea putine proteine, fibre si grasimi bune

Motivul principal pentru care oamenilor le este foame tot timpul este lipsa de proteine si / sau fibre in dieta lor. Ambele componente te vor ajuta sa te simti satula mai mult timp. Dietele cu continut scazut de fibre si grasimi bune amplifica senzatia de foame deoarece alimentele respective necesita o perioada scurta de timp pentru a fi digerate si nu te pot satura pentru perioade lungi de timp. Alimentele sarace in fibre duc la cresterea si apoi scaderea brusca a nivelului de zahar. Grasimile bune precum avocado, fructe cu coaja lemnoasa, semintele si lactatele ecologice te vor ajuta sa te simti satula pentru o perioada mai lunga de timp.Prin urmare, mananca mase echilibrate care contin cantitati suficiente de proteine, grasimi bune si carbohidrati de calitate.

Citește și:

2. Iei prea multe gustari si nu stii sa combini alimentele

Atunci cand gustarile predomina in detrimentul meselor echilibrate, apare senzatia de foame. De asemenea, pentru a te simti satula, trebuie sa stii sa combini alimentele in mod corespunzator. Pentru a fi satioasa, o masa trebuie sa includa o combinatie de proteine, fibre si grasimi sanatoase. De exemplu, la o gustare, poti avea un mar cu doua lingurite de unt de nuci.

3. Emotiile isi spun cuvantul

Ce fac atunc cand te simti stresata, suparata, nervoasa sau nefericita? Nu-i asa ca te duci la frigider. Crezi ca iti este foame cand, de fapt, incerci sa iti stapanesti emotiile dandu-le de mancare. Constientizarea legaturii dintre minte si corp te poate ajuta sa te opresti din mancat atunci cand, de fapt, corpul tau nu cere de mancare. Asa ca data viitoare cand vrei sa mananci, intreaba-te daca este o nevoie reala sau doar o emotie scapata de sub control.

Citește și:

foto prima pagina: RossHelen, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.