Setari Cookie-uri

Ustensile de bucatarie dragute si utile pentru oricine

Pentru ca toamna racoroasa ne indeamna la gatit, ti-am pregatit o lista cu cele mai dragute si utile ustensile de bucatarie. Indragosteste-te de gatit!

Cand vine toamna, pe mine ma cuprinde melancolia. Dar este o stare care-mi place la nebunie si de care nu vreau sa scap, pentru ca melancolia se impleteste in acest tablou cu fericirea si cu toate amintirile de suflet din copilarie.

Imi aduc aminte cand stateam in bucatarie cu surorile si o ajutam pe mama sa puna castraveti si gogosari in borcane la murat, cand asistam la prepararea mamaligii (tata este expert), imi aduc aminte duminicile dedicate prajiturilor facute in casa si diminetile de Craciun, cand pregateam platourile cu imparteala si porneam cu mama prin vecini.

Vase pentru gatit si copt

Chiar daca in prezent nu ma dau in vant dupa gatit, stiu exact ce ustensile de bucatarie imi plac si care sunt bune. Spre exemplu, ma dau in vant dupa vasele din lut, care fac sarmalele mai gustoase, si dupa tigaile din fonta care, desi sunt grele, nu intoxica alimentele, nu le lipeste de fund si, daca sunt bine ingrijite, rezista din generatie in generatie. Tata prepara mamaliga intr-o oala din fonta, iar mie imi plac cartofii prajiti in ea.

Citește și:

Am pus mereu accent si pe design, asa ca am indemnat-o pe mama sa cumpere ustensile si vase colorate, care sa imi placa si mie. Daca pentru ea conta sa iasa mancarea buna, pentru mine conta sa fie bucataria decorata cu ustensile si textile colorate si cu imprimeuri.

Ustensile pentru gatit

Oala din lut pentru sarmale Vase pentru cuptor Tigaie inductie cu invelis ceramic

Ustensile utile pentru bucatarie

Cat despre ustensile si tacamuri, de mica aveam o obsesie sa fie toate la fel. Avand in vedere ca la vremea respectiva se impartea foarte mult de sarbatori, in dulapurile din bucatarie niciun obiect nu era asemanator cu celalalt. Aveam cani, farfurii, cutite, lingurite si furculite din diferite seturi, doar setul de ustensile (polonic, paleta, tel, spatule) era intact.

Ce ne-a lipsit noua din bucatarie si mi-a parut tare rau este tocatorul pentru paine din lemn. Acela cu grilaj, care pastra in tava toate firimiturile. Mi se pare unul dintre cele mai utile obiecte din bucatarie, asa ca il recomand pe cel din bambus, care vine la pachet cu un cutit pentru taiat paine cu lama din otel inoxidabil.

Citește și:

Ustensile pentru bucatarie

Tocator cu cutit Set tacamuri Polonic din lemn

Bucataria, loc de intalnire si de relaxare

Cum sa va zic, bucataria a fost pentru mine mai mult decat o simpla bucatarie. Aici am invatat pentru examenele importante din viata mea, aici mi-am facut temele, mi-am scris amintirile, am dansat, m-am rugat, am plans, mi-am exersat rolul de prezentatoare tv, aici am purtat cele mai multe dialoguri imaginare. Bucataria parintilor este camera care imi cunoaste toate secretele, atat ale mele, cat si ale prietenelor. Avand un apartament cu doua camere, bucataria era singura care imi statea la dispozitie atunci cand cineva venea in vizita. Petrecerile in pijamale tot aici s-au desfasurat. Mi-e dor, mi-e tare dor.

Dar acum astept cu nerabdare momentul in care voi avea copii si o sa fiu eu cea asistata cand gatesc, cand pun muraturile si o sa imi beau cafeaua cu vecinele in timp ce astept sa se faca tocanita. Si nu sunt singura care are o legatura speciala cu bucataria, mai am cunostinte care imi inteleg nebunia, si stiu ca si printre voi se numara cateva doamne si tinere care isi petrec foarte mult timp in aceasta incapere magica, cum imi place mie sa ii zic.

Citește și:

Ustensile pentru bucatarie

Presa usturoi Vas cu strecuratoare Set ustensile pentru bucatarie

Ei bine, voua va dedic acest material. Cum toamna si temperaturile scazute ne indeamna mai mult sa gatim, cred ca este timpul sa reinnoim ustensilele.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Africa Studio

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.