Setari Cookie-uri

Trucuri geniale pentru organizarea si curatarea profesionista a frigiderului

Cum ar trebui sa arate un frigider bine organizat.

organizarea frigiderului Daca si pentru tine curatarea frigiderului este o sarcina dificila, pe care preferi sa o tot amani, atunci aceste sfaturi iti vor fi utile pe viitor. Organizarea frigiderului nu te ajuta numai sa gasesti mereu cu usurinta alimentele de care ai nevoie, dar poate fi si o buna modalitate pentru a te asigura ca mancarea nu va fi contaminata cu germeni sau bacterii.

De exemplu, stiai ca ouale nu trebuie tinute neaparat in frigider? Am strans mai multe sfaturi si recomandari de la bucatarii profesionisti, care stiu cel mai bine cum ar trebui sa arate un frigider bine organizat:

Cum trebuie sa arate un frigider compartimentat corect

Prima regula in buna organizare a frigiderului este sa compartimentezi in mod inteligent spatiul, astfel incat sa iti fie usor sa gasesti lucrurile de care ai nevoie, iar alimentele sa fie pastrate la temperatura recomandata categoriei din care fac parte. Poti alege cateva cutii din plastic, pe care sa le aranjezi in frigider, pentru a delimita spatiul. Daca nu stii cum ar trebui sa arate interiorul unui frigider corect compartimentat, arunca o privire peste aceste imagini cu frigidere moderne, dotate cu rafturi ajustabile si compartimente separate pentru refrigerare si congelare, care te ajuta sa iti organizezi spatiul asa cum doresti.

Citește și:

Trebuie sa ai mare grija, daca frigiderul tau este mai vechi sau nu mai functioneaza corect, intrucat alimentele pot ingheta, iar orice efort pentru a-ti organiza mai bine spatiul va fi in zadar.

Iata care ar trebui sa fie ordinea asezarii alimentelor in frigider:

  • Rafturile superioare: aici se depoziteaza mancarea gatita, bauturile sau alimentele gata de consum (iaurturi, branza etc.).
  • Rafturile inferioare: aici se tin ingredientele crude pentru prepararea mancarurilor
  • Usa frigiderului este o zona mai calda, asa ca ar trebui sa tii aici doar condimentele. Unele frigidere au spatii special concepute pentru pastrarea laptelui si oualor, asa ca aceste alimente pot fi depozitate cu incredere aici, daca frigiderul tau este unul suficient de performant pentru a mentine temperatura optima.
  • Sertarele au o umiditate mai ridicata, asa ca aici se pastreaza de obicei fructele si legumele. Insa, daca pui carne cruda pe raftul de deasupra, risti sa contaminezi alimentele proaspete. Pentru a evita acest lucru, poti depozita carnea intr-un compartiment special, insa nu face niciodata greseala de a o pune direct pe raft, intrucat sucurile care se scurg din ea vor crea un mediu propice pentru dezvoltarea unor bacterii periculoase.

Imbraca rafturile intr-o folie protectoare

Citește și:

Daca nu iti place sa cureti resturile intarite de alimente de pe rafturile frigiderului sau ti se pare ca acesta capata in timp un miros neplacut, o solutie este sa imbraci rafturile intr-o folie protectoare din plastic. Astfel, iti va fi mult mai simplu doar sa o indepartezi si sa stergi cu o carpa moale rafturile, cand faci curatenie.

Invata sa setezi frigiderul la temperatura optima

De teama sa nu li se strice mancarea, multe persoane fac greseala sa seteze o temperatura mult prea scazuta in interiorul frigiderului. Adevarul este ca o temperatura de 5 grade Celsius este suficient de scazuta pentru a tine departe coloniile de bacterii si sa mentii alimentele proaspete mult timp.

Curata frigiderul cu solutii naturale, fara chimicale

Frigiderul trebuie curatat o data pe saptamana sau de doua ori pe luna, in functie de timpul pe care il ai la dispozitie, astfel incat sa te asiguri ca mediul din interiorul sau nu devine periculos pentru alimente. Un truc la indemana si natural pentru a curata frigiderul este sa folosesti un spray umplut cu o solutie preparata de tine, in casa. Amesteca otet, putin bicarbonat de sodiu si cateva picaturi de ulei aromatic pentru a crea o solutie care curata, dezinfecteaza si parfumeaza spatiul, fara a folosi chimicale periculoase pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Citește și:

Daca tii cont de aceste trucuri simple pentru organizarea si curatarea frigiderului tau, alimentele se vor mentine proaspete mai mult timp si nu vei mai ajunge in situatia in care sa arunci lunar kilograme de mancare stricata.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Stokkete

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.