maionezaIn primul rand, gandeste-te ca maioneza pe care o cumperi contine o multime de conservanti. In plus, nu va avea niciodata acelasi gust cu cea pe care o prepari tu, din oua proaspete, pe care le poti cumpara de la tara, sa fie cat mai naturale.

Cum decoram masa de Craciun

Iata cateva trucuri pentru o maioneza gustoasa, care va transforma salata de boeuf sau ouale umplute pe care le pui pe masa la acest Craciun intr-un rasfat al simturilor:

  • In primul rand, vei avea nevoie de ajutorul unui aparat precum acesta. Va diminua timpul petrecut in bucatarie si iti va usura cu mult munca. Iti mai amintesti cat de greu era sa faci maioneza cu lingura de lemn?;
  • Dupa ce ai pregatit toate instrumentele de care ai nevoie, separa albusul de galbenusuri si pune cate galbenusuri vrei, in functie si de cantitatea de maioneza pe care vrei sa o prepari. Pentru fiecare galbenus, trebuie sa adaugi si o lingura de otet, care va ajuta la emulsionare. Dupa ce adaugi sare si piper, poti incepe sa mixezi, in timp ce adaugi ulei, putin cate putin;
  • Ouale si uleiul trebuie sa aiba aceeasi temperatura, asa ca scoate-le din frigider cu ceva timp inainte sa te apuci de treaba;
  • Cantitatea ideala de ulei este de 125 de mililitri la un galbenus;
  • Maioneza poate fi pregatita si bain-marie, adica pe baie de abur. Pune 2 linguri de apa, 2 galbenusuri si 20 de mililitri de ulei intr-un bol. Pune bolul intr-o cratita cu apa fierbinte. Mixeaza la viteza mare pana cand compozitia se intareste. La sfarsit adauga si putin suc de lamaie;
  • Pentru a da volum maionezei, poti adauga un albus batut spuma si putina zeama de lamaie;
  • Poti adauga la inceput putina ceapa tocata si bate galbenusul cu o furculita, pentru ca maioneza sa se lege mai bine;
  • Daca prepari maioneza cu ulei de soia sau de porumb, va fi mai tare si o poti pastra in frigider chiar si pentru doua saptamani inainte sa se strice.

Acum ca stii cum trebuie sa procedezi pentru o maioneza delicioasa, ce faci totusi daca aceasta se „taie“. Acest lucru se intampla cand adaugi uleiul prea repede sau in cantitate prea mare. Rezulta o pasta uleioasa, care nu poate fi consumata. Nu te descuraja, este nevoie de exercitiu pana reusesti sa faci acest preparat destul de pretentios.

Iata o solutie eficienta, care te scoate din necaz:

  • Pasul 1 - adauga doua linguri de apa clocotita in maioneza si amesteca. Se va gati putin si va deveni mai solida. Iar ingredientele se vor omogeniza;
  • Pasul 2 - amesteca maioneza timp de doua minute. In cazul in care compozitia nu devine mai omogena si mai groasa, pune un galbenus intr-un vas curat;
  • Pasul 3 - adauga maioneza „taiata“ peste galbenus, putin cate putin. Dupa ce incepe sa se ingroase, agauga restul de maioneza. Nu te opri din amestecat, in timp ce faci aceste operatiuni;
  • Pasul 4 - maioneza trebuie amestecata pana capata consistenta dorita.

Un truc la fel de eficient este sa pui mustar in maioneza de la bun inceput, pentru a preveni acest accident. Insa, daca nu iti place gustul maionezei cu acest ingredient adaugat in ea, acum stii ce sa faci ca sa nu mai ai niciodata emotii.

Sursa foto: Shutterstock.com

15 accesorii pentru masa de Craciun
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: